Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Adrian Niculae feat. Dinu - ATIPIC010 [ATIPIC]

Idealna ploča za partije na ljetnim terasama

  • Damir Ludvig
  • 16 June 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Adrian Niculae, Dinu - 010.1

Dok su ljetne temperature sve osjetnije, a uz laganu odjeću i osvježavajuća pića užitak u sve ljepšim danima postaje intenzivan, guštam u glazbi koja je također ljetnog karaktera. Ugodna atmosfera koja u potpunosti ispunjava A-stranu, glavna je odrednica cijelog izdanja, a klasične sintetičke udaraljke i funky bas služe kao vezivo koje emocionalnu temu na klaviru, lepršave akorde i zvukove koji izlaze iz efekt procesora, drže na okupu. Premda se ne radi o uratku koji ruši barijere, ideja fluidnog aranžmana koji ritmičke elemente prirodno uvodi i eliminira na pravim mjestima, čini gotovo devet minuta vožnje znatno kraćom nego što to mjerni uređaji pokazuju. Adrian Niculae i Dinu, produkciji daju vremena da diše, pa tako i najmanje komponente strukture dođu do izražaja. Glazba koja je nenametljiva i poslužit će na bilo kojoj terasi uz more, koktele i dobro društvo. No. čak iako ne boravite u idealnim mediteranskim uvjetima, ovo je instrumental koji će boravak u privatnosti doma, učiniti daleko sadržajnijim i ljepšim. Topla preporuka!

B1 Adrian Niculae, Dinu - 010.2

Za razliku od prvog zvučnog zapisa na A-strani, B-strana počinje razigranim ritam elementima, razbacanim činelama i živahnim basom. Konceptualno logičan nastavak priče, igra se s dub efektima, te akordima koje smo bezbroj puta čuli u house klasicima, a veselimo se kad ih čujemo ponovno. Adrian Niculae i Dinu spretno zadržavaju svoj prepoznatljivi potpis, što je u suvremenoj eri masovne produkcije elektroničke glazbe vjerojatno i najteži put. No kao i svi ostali umjetnici čiji je doprinos svjetskoj sceni relevantan, to je put koji im nije stran.

B2 Adrian Niculae, Dinu - 010.3

Drugi zvučni zapis na B-strani, suvislo je finale odlične ploče koja je se je odmah rasprodala, no zahvaljujući podršci ljubitelja vinila, ponovno je i otisnuta. Melodični, romantični i nadasve plesni glazbeni uradak, razvija se devet minuta uz svaku sekundu vrijednu pozornosti. Jednostavne, ali zarazne ritmičke figure, začinjene elementima koji u jednom trenutku podsjećaju na stari dobri acid s kraja osamdesetih, a u drugom na suvremeni progressive, drže vodu do samog kraja djela. Duhom uzbudljiva, a tehnički majstorski odrađena, treća me je snimka na ovoj ploči natjerala da promijenim mišljenje i proglasim ju favoritom, iako sam izdanje nabavio zbog A-strane. No, možda će u vašem slučaju biti obrnuto!

Load the next article
Loading...
Loading...