Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Alex Noto - 9.9.3.EP [Gasoil Records]

Retro techno za nostalgičare!

  • Damir Ludvig
  • 8 November 2022

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Alex Noto - 9.9.3.

Obožavam ovakve ploče! Čine me poniznim! Glazba koja u prvih nekoliko taktova donosi nostalgiju i dokazuje kako jednostavna tehnička rješenja nisu prepreka za dobru glazbu. Alex Noto donosi utjecaj stare detroitske škole, a varijacije osnovne teme, stvaraju strukturu koja unatoč reduciranom broju elemenata ni u jednom trenutku nije dosadna. Noto se pristupom opire novim trendovima i sam kreira svoj svijet, temeljen na sentimentu prošlih vremena. Ipak, njegov je aranžman unatoč brojnim retro elementima strukturiran po uzoru na suvremenu produkciju, što ovaj uradak čini odličnom poveznicom između klasika i novih materijala.

A2 Alex Noto - Flat 6

Za razliku od prvog uratka na A-strani, duh ovog djela je daleko smireniji i naginje meditativnom pristupu aranžmana. Autorova igra s elementima prošlosti ni ovdje ne prestaje, a psihodelični acid zvukovi pršte u visokim frekvencijama, suprotstavljajući se smirenoj klavijaturi koja svakom minutom postaje sve prezentnija. Glazba koja idealno funkcionira kao odjavna tema nakon dugog partija, ili kao uvod u after party na tajnoj lokaciji.

B1 Alex Noto - Twinturbocharged

B-strana nastavlja sa žestokom dozom nostalgije koja itekako godi mom uhu. Atmosferična i ležerna glazba gotovo ni u jednom trenutku ne gubi svoju zavodljivu komponentu. Dojmljiva zvučna kulisa za privatne after partije i manje evente.

B2 Alex Noto - Twinturbocharged (G-Prod Remix)

Iako moje poznavanje geografije nije na visokom nivou, a Google Maps ponekad koristim i po kvartu, čini mi se Bordeaux uvijek spominje u nekom hvalevrijednom kontekstu. No, bilo to pravilo ili iznimka, G-Prod (The Gaugain Brothers) iz francuskog grada Bordeaux, odradili su hvalevrijedan remix smješten na kraju ploče. Njihova verzija nije razlog zašto sam ovu ploču poželio imati u svojoj kolekciji, no razlog je zašto sam iglu beskonačno puta vratio na početak drugog zvučnog zapisa na B-strani. Većinom je teško nadmašiti dobru originalnu ideju, no braća Gaugain itekako u tome uspijevaju i pri tom podižu ljestvicu na visoki nivo.

Load the next article
Loading...
Loading...