Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Alex Stein - Rebirth EP [Terminal M Records]

Energični techno koji pokreće!

  • Damir Ludvig
  • 11 December 2019

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Alex Stein - Rebirth

Prvi uradak na A-strani odmah otkriva svoje pravo ruho. Suvremeni pristup aranžmanu s dozom acid elemenata, atmosferičnim sintetskim zvukovima, i transpozicijama koje dozirane u pravim trenucima remete ustaljeni tonalitet. Grandiozni finale uz modulaciju osnovne teme i krešendo omogućuju osjećaj euforije i izvrstan su stimulans za noć provedenu na plesnom podiju. Uz precizno definirane frekvencije i fluidni aranžman ovaj izvrstan početak EP-a stvara velika očekivanja od ostalih zvučnih zapisa na ploči.

A2 Alex Stein - Pursuit

Nakon naslovnog djela, slijedi uradak koji je i tempom, a i setom udaraljki logični nastavak EP-a. Ono čime Stein čini dramatičnu razliku je uvođenje pilastog rave zvuka i promjene ritmike na 303 basu koji je prisutan kao vodilja hipnotičke kompozicije profesionalno odrađene vožnje kroz nostalgične audio pejzaže. Alex je stvorio materijal koji je idealno oruđe za klupske evente i spontane aerobne aktivnosti. Njegova provjerena receptura je prije svega funkcionalna, a ravnomjernim balansom soničnih komponenti jednostavno ne može ostati nezapažena.

B1 Alex Stein - The Horn

B-strana zadržava isti BPM, ali već prvi zvučni zapis daje više kreativne slobode od prva dva uratka. Stein se razbacuje kreativnom energijom, otvara ladice podsvijesti koje su dugo bile zatvorene i igra se sličnim setom instrumenata na daleko kreativniji način. Neočekivane intervencije i kolaž frekvencija koje na vidjelo iznose maštovita rješenja. No, ipak senzacionalna kulminacija djela kao da sve ponovno stavlja na svoje mjesto i otkriva autorov smisao za praktičnost u plesnoj glazbi.

B2 Alex Stein - Impact Theory

Ime drugog zvučnog zapisa na B-strani me je odmah zainteresiralo budući da nosi isti naslov kao i popularni podcast koji vodi Tom Bilyeu. Jedno od pitanja koje Tom uvijek postavi svojim gostima odnosi se na njihov doprinos čovječanstvu. Iako tijekom ovog djela Stein ne odgovara na ovo pitanje, njegov opus komunicira ideju. Energična glazba koja pokreće plesače i stvara pozitivno ozračje ima terapijsku vrijednost. Iako su noći provedene na partijima često fizički iscrpljujuće, njihov je doprinos pozitivnom emocionalnom naboj nezamjenjiv, čemu u prilog ide i ovaj, meni najdraži uradak na EP-u.

Load the next article
Loading...
Loading...