Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Jerelo - Apparently EP [ Jerelo]

Bezbrižna glazba za dobro raspoloženje!

  • Damir Ludvig
  • 25 January 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Jerelo - Apparently

Četvrto izdanje etikete Jerelo, objavljeno je ekskluzivno na vinilu i napokon se nalazi u mojim rukama. Naslovno djelo na A-strani izvrsno kombinira house ritmiku i razigrane akorde, tvoreći atmosferični ugođaj koji stimulira spontane plesne pokrete. Ljetni ugođaj serviran uz tipičnu tech-house strukturu uspješno transformira depresivnu siječanjsku atmosferu u nešto daleko više. Znalački odrađeni aranžman i elegantno ugođena bas linija pružaju dovoljno energije za slušanje uz obavljanje kućnih poslova, ali i vrhunski provod u klubu. Glazba je nenametljiva, ali istovremeno zrači zaraznim hipnotizmom. Iako sam ovo izdanje pronašao u sekciji Minimal, glazbene su odlike naslovnog uratka daleko nadmašile granice žanra, a po mnogo čemu podsjećaju na rane dane u razvoju house glazbe. Zvuk koji će izmamiti osmjehe na lica mnogih partijanera, već na prvo slušanje djeluje kao ponovno otkriveni klasik.

B1 Jerelo - Palmy

Prvi zvučni zapis na B-strani suvislo se nastavlja na ugođaj A-strane. Sinkopirani ritam i sintetski zvukovi provučeni kroz prostorne efekte stvaraju meditativnu atmosferu kojoj dodatno doprinosi hipnotički aranžman. Iako je ovaj uradak primarno namijenjen publici upućenoj u evoluciju house glazbe i sličnih žanrova, siguran sam da bi i svaki prosječni slušatelj mogao u svakom taktu ovog odličnog uratka.

B2 Jerelo - Drink Me

Kaže se da šećer dolazi na kraju, no kad se umjesto slatkog deserta koji povoljno utječe na razvoj karijesa, misli na najbolju pjesmu na ploči, teško je objasniti u čemu je trik. Je li stvar u tome što je upravo zadnje djelo na ploči najrazigranije, ili zato što je jedino uz koje se može zapjevati? Nevažno! Poput starih izdanja Wild Pitch Records na kojima se gradacija atmosfere postiže ponavljanjem elemenata i ovdje se aranžmanska konstrukcija izuzetno jednostavna, ali efektna. Bezbrižna tema s jazzy bas linijom i zaraznim vokalima idealno je rješenje za dobro raspoloženje na plesnom podiju, ili u privatnosti doma.

Load the next article
Loading...
Loading...