Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Alias - Force [Footwork]

Brutalni techno koji melje sve pred sobom!

  • Damir Ludvig
  • 15 May 2019

Ova je energična ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Alias - Force

A-strana već u prvom taktu najavljuje karakter cijele ploče. Distorzirani industrijski bas bubanj nemilosrdno udara u glavu, a instrumenti koji se pridružuju tijekom detaljno razrađenog aranžmana dodatno nabrijavaju. Tek se filtrirana tema koja podsjeća na soundtrack za bilo koji tinejdžerski horor iz ponude koju ove godine nudi Netflix, pojavljuje kao kontrast visokokaloričnoj poslastici za klince u Adidas trenirkama. Bez ikakve filozofije braća Harvey i Ryan Mckay, autori koji stoje iza imena Alias, koriste svaki trik kako bi aktivirali slušatelje i doveli ih u stanje transa. Nakon kraće stanke u kojoj je dominantna mistična melodija, zvučni zid sastavljen od moduliranih udaraljki se vraća i još jednom stvara osjećaj euforije. Razorno i moćno oružje za borbu protiv dosade na plesnom podiju koja će akterima za DJ pultom pomoći da postanu heroji brojnih večeri, a publici kao motivacija za vrhunski kondicijski trening.

B1 Alias - Paradox

Okrećem ploču na B-stranu i prebacujem broj okretaja na 33. Distorzirani bubnjevi udaraju bez milosti poput robotskih dobošara na paradi distopijske armije androida. Paradox je rejverski manifest koji nije namijenjen ušminskanoj ekipi koja se zabavlja ležerno pijuckajući koktele uz šank. Radi se o motorički funkcionalnom stimulansu koji služi isključivo za ispucavanje viška energije. Postapokaliptični odjek kaosa koji su braća Mckay stvorili na ovoj ploči je nešto što nije za svakoga, no prava će publika uživati u svakom trenutku.

B2 Alias - Paradox (Jay Lumen Remix)

Ovaj energični nosač zvuka završava najboljim glazbenim uratkom na ploči, remiksom koji je vješto obradio Jay Lumen. U svijetu glazbe, rijetko se događa da je obrada bolja od originala, no Paradox u Lumenovoj interpretaciji je apsolutni pogodak. Uradak koji kreće uvodom savršenim za početak seta uz elemente koji se protežu kroz cijelu ploču dodaje još i acid špicu, te akorde koji su varijacija klasika Inner City - Good Life. Jay je s lakoćom u jedinstvenom aranžmanu sklopio kolaž proteklih trideset godina elektroničke glazbe.

Loading...
Loading...