Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Andhim - Seasons [Superfriends Records]

Četiri godišnja doba na njemački način!

  • Damir Ludvig
  • 17 August 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Andhim - German Spring

Semplirane perkusije, legato bas i emocionalni naboj koji miješa psihodeličnu atmosferu s breakbeat komponentama. Inspirativna i svježa, glazba koju nisam očekivao čuti od tandema Andhim, no posebno se veselim što imam priliku svjedočiti ovakvom iskoraku u njihovom zvuku. Andhim miješaju utjecaj osamdesetih i devedesetih sa suvremenim pristupom tehničkoj obradi i aranžiranju. Iako su tijekom povijesti glazbe mnoga djela bila inspirirana godišnjima dobima, naglasak na njemačko proljeće i ovaj nesvakidašnji uradak svakako su mi među favoritima.

A2 Andhim - German Summer

Raspjevane vokalne dionice, klavirske partiture i funky ritam prisutni su od samog početka pjesme inspirirane njemačkim ljetom. Ono što je izuzetno duhovito je refren pjesme koji jednostavno ponavlja engleske riječi :"Rain, rain, rain!", je duo ne bježi od činjenice da su česte kiše dio šarma njemačkog ljeta. Ono što je na prvom zvučnom zapisu predstavljao napredni pristup produkciji, ovdje je humor i bezbrižan stav. Iako na jadranskoj obali ljeti kiša nije česta pojava, ovo je savršena glazba za partije na terasama barova i sve češćim tulumima na palubama brodova.

B1 Andhim - German Fall

Kada sam posegnuo baš za ovom pločom, upravo je ovo bio zvuk koji sam očekivao čuti i na A-strani. No, drago mi je da sam dobio daleko više nego što sam očekivao. Vjerojatno u dosadašnjim napisima nisam skrivao da mi je Andhim jedan od omiljenijih projekata u posljednjih nekoliko godina, a ovo je materijal koji objašnjava zašto. Razigrane melodije s dozom melankolije, koje su ih upisale na listu prvoligaša suvremene scene, upravo je ono što je temu inspiriranu njemačkom jeseni čini veličanstvenom.

A2 Andhim - German Winter

I na kraju konceptualno zaokružene cjeline, glazba inspirirana njemačkom zimom, dostojno završava priču. Tobias i Simon su još jednom odradili maestralni posao, na ploči koju bi preporučio svakom ljubitelju elektroničke glazbe. Uživajte!

Load the next article
Loading...
Loading...