Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Van Czar - Love is Love [Ibiza Boys Vinyls]

Minimalistički pristup Tech House produkciji!

  • Damir Ludvig
  • 10 August 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Van Czar - Love is Love (Original Mix)

Ovo je jedna od onih ploča u koje sam se zaljubio već u prvoj nanosekundi slušanja. Jednostavan, ali znalački odrađen intro koji se sastoji od bas bubnja i moduliranog akorda provučenog kroz efekt procesore, odmah je zazvučao kao nešto vrijedno pažnje. Tijekom prelaza u novo tisućljeće Tech House je obećavao blistavu budućnost elektroničke glazbe, a nitko nije mogao predvidjeti da će se taj termin nakon zasićenja tržišta upotrebljavati vrlo oprezno. Ipak, ovo je primjer materijala za koji se ponosno može govoriti kao o povratku korijenima žanra. Iskusni belgijski producent Van Czar, odlučio je minimalizirati broj elemenata u produkciji, pažljivo se posvetiti procesuiranju svakog upotrebljenog zvuka i naglasiti značaj aranžmana u produkciji underground glazbe. Love is Love je uradak konceptualno ravnopravan kamenim vrtovima u japanskim budhističkim hramovima. Uz tehnologiju koja je omogućila producentima pretrpane uratke pune nepotrebnih varijabli koje je u eri pretrpanosti informacijama stvaraju pomutnju, Van Czar je stvorio djelo koje tijekom više od osam minuta svodi samo na ono bitno. Emocionalna tema, energičan ritam i inteligenta rješenja koja ni u jednom trenutku ležerne vožnje ne pretrpavaju zvučnu sliku.

B2 Van Czar - Love is Love (Alexander Kowalski Mix)

Kowalski je na mojoj listi omiljenih producenata već dobrih dva desetljeća, a njegov mi je Belo Horizonte jedan od omiljenih singlova svih vremena. Iskreno, posegnuo sam za ovim singlom prvenstveno radi Alexanderovog miksa, jer sam vjerovao da ovaj vrhunski glazbenik ni ovoga puta neće podbaciti. I naravno, moja su očekivanja bila ne samo ispunjena, već i nadmašena. Kowalski je priredio remiks za pamćenje. Nijemac je uspio zadržati atmosferu koju pruža original, no iako se nije koncentrirao na restrikciju elemenata, sve je u ovoj verziji drugačije od originala, no uradak i dalje uspijeva zadržati duh glazbe s A-strane. Dvije minute kraći aranžman, uspijeva iskoristiti sve Alexandrove trikove, pa čak i tomove s njegove omiljene TR 909, bez koje su njegovi nastupi svojevremeno bili nezamislivi. Topla preporuka svim kolekcionarima koji u svojoj zbirci žele imati nešto bezvremensko.

Load the next article
Loading...
Loading...