Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Balthazar & Jackrock - Ghost Inside A Dream [Terminal M Records]

Techno koji pokreće uspavane plesne podije na svim kontinentima!

  • Damir Ludvig
  • 26 April 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Balthazar & Jackrock - Ghost Inside A Dream

Živimo u vremenu koje zahvaljujući napretku tehnologije, promjene čini bržima nego ikada prije u pisanoj povijesti čovječanstva. Iako je producenata svakim danom sve više, djeluje da je teško doći do nekog tko zaista vrijedi. Isti je princip i s diskografskim kućama koje niču kao gljive poslije kiše. Kako bi izbjegli klopku svaštarenja, izdavači se nerijetko odlučuju za specifični stil koji će ih izdojiti iz konfekcije prosječnosti. Neke su diskografske kuće pretjerale i objavljuju singlove koji doslovno zvuče kao potpuno isti zvučni zapis bez prevelike inovacije. Ipak, poneki su uspjeli izbalansirati kristalno jasnu prepoznatljivost sa stalnim iskoracima naprijed. U ovom pristupu naravno prednjači Terminal M Records, a pogotovo kad je u pitanju prepoznatljivi dvojac Balthazar & Jackrock. Ovaj bugarski tandem već odavno plijeni pozornost svih ljubitelja underground plesne glazbe, a zašto je to tako postaje jasno već u prvih nekoliko taktova A-strane. Sve što ste očekivali dobiti od bugarskih genijalaca isporučeno je, ali oni su se pobrinuli da uz euforiju, melodiju i ritam koji pokreće uspavane plesne podije na svim kontinentima, nadmaše sami sebe inovativnim pristupom produkciji i dinamičnim senzibilitetom aranžmana.

B1 Balthazar & JackRock, Stoked Java Rain

Ako ste mislili da će B-strana biti manje uzbudljiva od A-strane, prevarili ste se. Prvi zvučni zapis na B-strani kao da nastavlja tamo gdje je prvi uradak završio. Bugarima je u pomoć pristupio i sve popularniji indijski producent Stoked, čiji je lepršavi utjecaj očit. Visokokalorična glazba koja djeluje daleko brže od 130 udaraca u minuti, više od šest minuta ne prestaje biti iznenađujuća, a kontrasti između melodičnih i energičnih dijelova aranžmana stopljeni su u savršenu cjelinu. Radi se o materijalu koji će podizati raspoloženje cijelog ljeta na festivalskim gažama, ali i u internacionalnim klubovima. Topla preporuka!

B2 Balthazar & Jackrock - Devine Reflection

Sve što sam poželio na ovoj ploči, Bugari su ostvarili. Svaka im čast! Zadnja klupska himna na B-strani donosi otprilike isti energetski nivo koji i većina ploče, no klasični akordi i distorzirane acid linije stvaraju nostalgični ugođaj. Kada se napokon u središnjem dijelu aranžmana pojavi ženska naracija po uzoru na klasike iz devedesetih, mom oduševljenju nema kraja. Jedva čekam da ove pozitivne emocije podijelim i s publikom na partijima.

Load the next article
Loading...
Loading...