Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Beckers - Switch [Terminal M Records]

Reizdanje remek-djela s naglaskom na novu verziju

  • Damir Ludvig
  • 1 August 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Beckers - Switch (Alex Stein Remix)

Alex Stein je zaslužan za remiks klasika Switch, koji je objavljen prije festivalske sezone. Čim je predstavljen, postalo je jasno da će se naći u setovima vodećih DJ zvijezda kao što su Metodi Hristov, Spektre, Drunken Kong, Hollen i mnogi drugi. Već tada je očito bilo da je ovaj remiks pun pogodak i da će donijeti željene rezultate. Budući da nas glazbena industrija svake godine zasipa novim verzijama starudije, nameće se pitanje je li najnovija inačica koju je stvorio Stein samo brza zarada, ili zapravo opravdava svu pažnju i publicitet koji joj je pružen. U slučaju ovog remiksa, možemo reći da je Stein uspio zadržati poštovanje prema originalnoj pjesmi, ali i zadržati karakteristike svog jedinstvenog stila. Moderan, žestok i lepršav, remiks je gotovo većinu aranžmana namijenio energičnim udaraljkama i brzoj bas liniji, dok je središnji dio iskoristio za vokal koji pjesmi daje prepoznatljivost. Steinov tretman nove verzije očito je vođen pristupom kojim je uspio sačuvati kvalitetu i autentičnost izvornika dok je istodobno donio svježinu koja je privukla nove slušatelje elektroničke glazbe.

B1 Beckers - Switch (Original Remastered)

Frank Beckers, njemački producent iz Essena, objavio je originalnu verziju singla Switch davne 2005. Unatoč tome što se njegova karijera u posljednjih gotovo 20 godina usmjerila prema drugačijim stilovima elektroničke glazbe, ova pjesma je odavno stekla status klupskog klasika. Bez ikakvih pretjerivanja, vrijednost originalne verzije je neprocjenjiva, a njezin trenutak objave je neponovljiv. Remasterirana verzija nije umanjila vrijednost prvobitne ideje, već ju je dodatno istaknula. Iako je trendovski orijentirani Steinov remiks sjajan način da se klasik predstavi aktualnoj klupskoj publici, vjerujem da je Beckers originalnim djelom također zadužio i generacije fanova koje će tek doći u budućnosti.

Load the next article
Loading...
Loading...