Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Jay Lumen - Mandala [Footwork]

Novi korak u Lumenovoj zrelosti i originalnosti!

  • Damir Ludvig
  • 26 July 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Jay Lumen - Mandala

Napokon sam dodao FW033 u svoju kolekciju, a budući da ovu ploču ne skidam s gramofona, moram podijeliti nekoliko riječi o ovom uzbudljivom izdanju iz etikete Footwork. Na A-strani ploče smještena je Mandala, koja donosi jedinstvenu kombinaciju techno zvuka i etno vokala, što je ujedno njen neodoljivi adut. Jay Lumen dosad nikad nije zakazao, pa nije ni čudo da je još jedna njegova ploča u ovoj rubrici. Međutim, s Mandalom je dosegnuo novi nivo. Etno vokal je postao srce dinamičnog aranžmana, unoseći dublje i bogatije iskustvo slušanja. Lumen je uspješno spojio tradicionalne zvukove s modernom produkcijom i stvorio neponovljivu atmosferu koja će osvojiti srca glazbenih sladokusaca diljem svijeta. Uradak svjedoči o autorovom bezgraničnom talentu i kreativnosti, a u usporedbi s njegovim prethodnim radovima, Mandala je korak naprijed u zrelosti i originalnosti. Jay Lumen je bez sumnje još jednom potvrdio status vrhunskog producenta, a Mandala će bar za mene ostati upečatljiva i nezaboravna točka njegove karijere.

B1 Jay Lumen - Bring The Dish

Bring The Dish na B-strani ploče, oduševljava svojim energičnim tempom od 136 bpm-a, što ju čini neodoljivom za plesače i ljubitelje techno glazbe. Ovaj uradak donosi preokret u odnosu na A-stranu, hrabro koristeći elemente glazbe devedesetih, ali ih postavlja na novi nivo svojim sofisticiranim aranžmanom i naprednom tehničkom obradom. Od početka do kraja, djelo je 100% euforično, a budi osjećaj uzbuđenja i nezaustavljive želje za plesom. Jay Lumen se majstorski igra sa provjerenim elementima, stvarajući neodoljivu sinergiju između ritma i melodije. Spoj klasičnih elemenata s modernim pristupom daje pjesmi svježinu koja će se svidjeti i iskusnim slušateljima i novim generacijama ljubitelja elektroničke glazbe. Sve u svemu, cijela je ploča vrhunski odrađena i svakako zaslužuje posebno mjesto u vašoj glazbenoj kolekciji.

Load the next article
Loading...
Loading...