Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Casey Spillman - C2C to Fenchurch St. [Temperature]

Bezvremenski štih koji prkosi aktualnim trendovima

  • Damir Ludvig
  • 7 October 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Casey Spillman - F - C2C To Fenchurch St

Dijeli još samo dva mjeseca do kraja najčudnije godine u našim životima. Godine u kojoj su plesne večeri smanjene na minimum, godine u kojoj su DJ- počeli puštati glazbu u šumama, a ljude u publici zamijenili pticama i samoniklima biljkama. Ne znam u kojem sam dijelu svog obrazovanja naučio izreku koja govori da se treba koncentrirati na trajne vrijednosti, a ne na prolazne hirove, no ove godine je život po tom načelu postao daleko teži nego inače. Pioneer je nedavno izbacio uređaj pod imenom CDJ-3000, koji kontrira drevnoj izreci 'omen est nomen', jer na njemu uopće ne postoji mogućnost puštanja CD-a kao formata. Naravno da CD zapravo nikom neće nedostajati, jer svima koji se odlučuju na digitalne mikseve ionako predstavlja samo smetnju. No, jedna je stvar konstanta i u zloglasnoj 2020. Vaši gramofoni vrijede za cijeli život, a kolekcija vinila nadživjet će i nove digitalne formate, streaming i sve te nove divne tehnološke igračke. Dakle, fokusirate li se na trajne vrijednosti, A-strana je odmah nešto što ima svojevrstan bezvremenski štih. Klasični house bas uz swing formaciju udaraljki je stopostotni jamac klupskog ritma koji jednostavno tjera na ples, a igra sempliranim vokalima i atmosfera postignuta širokim akordima daje svojevrsnu toplinu dinamičnom aranžmanu koji funkcionira na bilo kojem podiju. Casey Spillman se već godinama drži svog stila koji istražuje rubna područja deep house, minimal, tech house žanrova, međutim ovo mu je jedan od radova s najzanimljivijim balansom elemenata koji uvijek zadržavaju funkcionalnost.

B1 Casey Spillman - C - Brickfields

B-strana je još jednom razlog zašto se određeni vinil nalazi u mojoj rubrici i kolekciji. Iako je autor upotrebio otprilike sličan set instrumenata kao i na A-strani, rasviraniji bas i pjevniji vokali stvaraju recepturu koja zadovoljava sve moje potrebe za dobrom deep glazbom s vrlo oldschool prizvukom i izuzetno plesnim ritmom. Spillman se u svojim glazbenim avanturama koncentrira na trajne vrijednosti i glazbu koja je jednako aktualna danas kao i underground klubovima devedesetih. Za razliku od trendovski nastrojenih suvremenika, on gradi svoj prepoznatljivi stil koji možda nije materijal koji će razvaljivati na trenutnim top ljestvicama, ali će se nalaziti na brojnim gramofonima još godinama ispred nas.

Load the next article
Loading...
Loading...