Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Cosmic Boys - Don't Loose Control [Terminal M Records]

Francuski duo koji Techno čini boljim!

  • Damir Ludvig
  • 25 October 2022

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Cosmic Boys - Don't Loose Control

Cosmic Boys su Montpellier, grad s 300.000 stanovnika, udaljen desetak kilometara od obale Sredozemnog mora, upisali na Techno kartu svijeta velikim slovima. Iako je njihova baza daleko od krcatih metropola, zvuk koji producira ovaj vrhunski francuski duo blizak je svim svjetskim DJ zvijezdama kao što su UMEK, MOGUAI, Spartaque, Markus Schulz, Delano, Sisko Electrofanatik, Hollen, Andrea Signore i naravno Monika Kruse. Iako su zvučni zapis na A-strani nazvali s jednim slovom “O” više od uobičajenog, dečki nisu izgubili kontrolu, već su odradili kristalno čistu tehničku obradu audio materijala koji slušanjem u organizmu oslobađa neograničene količine adrenalina. Plesna himna namijenjena velikim prostorima ne ostavlja ravnodušnim čak i partijanere koji preferiraju druge žanrove.

B1 Cosmic Boys - Fire

Prvi uradak na B-strani odlazi u više driving vode, a iako ima individualni štih, glazbeni principi su logičan nastavak prvog djela. Zvuk koji jako dobro poznajemo i volimo. Unatoć novoj produkciji, on je nostalgičan onima koji su proživjeli devedesete, no sasvim svjež onima koji su se tek nedavno uključili u party scenu. Aranžman konstantno dižu atmosferu, a narativni ženski vokali podsjećaju na trance klasike. Uz prepoznatljive riječi i bas liniju pod utjecajem Italo dico zvuka, ovo je hit koji već uveseljava bezbrojne ljubitelje glazbe na festivalima svih kontinenata.

B2 Cosmic Boys - Arkenstone

Zvuk velike dvorane prisutan je od samog početka zadnjeg djela na B-strani. Rafalni ritam koji će Techno fanove odvojiti od plesnog podija u euforiji aerobnih pokreta. Uz atmosferične sintesajzere, standardne acid modulacije dodatno dopunjuju zvučni prostor, a sljedovi otvorenih činela nakon središnjeg djela aranžmana prirodno tvore znalački odrađen materijal.

Load the next article
Loading...
Loading...