Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Reboot - Sunset Sherbet Ep [RHYTHM CULT]

Frankfurtski majstor u najboljem ruhu!

  • Damir Ludvig
  • 18 October 2022

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Reboot - 57 Punch Man

Frank Heinrich, poznatiji kao Reboot, jedan je od predvodnika novog frankfurtskog zvuka. Iako su Frankovi rani uspjesi bili vezani uz Techno produkciju, tijekom vremena njegov je stil značajno proširio horizonte. Minimal, Deep Tech, Jackin, Deep House i Tech House, isprepleću se u Heinrichovim DJ setovima, kao i u njegovoj produkciji. 57 Punch Man je jedna od najboljih ostvarenja etikete Rhythm Cult, a u vinilnom izdanju se je napokon pronašlo i u mojim rukama. Jednostavan ritmički uzorak karakterističan za Tech House protekle dekade, osnova je uratka koji se od ostatka žanrovskih singlova znatno razlikuje po zanimljivim akordima. Decentne promjene, modulacija zvuka i filtriranje, uz majstorski dozirane atmosferske elemente, dodatno doprinose toplom ugođaju djela. Hipnotički aranžman najprije uvodi slušatelje u meditativno stanje,a zatim se reducira na svega nekoliko komponenti koje u brejku dolaze do punog izražaja. Iako na prvo puštanje djeluje jednostavno, svakim ponovljenim slušanjem postaje sve jasnije kako je 57 Punch Man djelo vrsnog majstora koji u svakom trenutku drži uzde u svojim rukama.

B1 Reboot - Sherbet

Iako me je A-strana ponukala da posegnem baš za ovom pločom, u prvi sam se uradak na B-strani gotovo zaljubio. Reboot tijekom dinamičnog aranžmana donosi lepršavu atmosferu, a zarazna melodija pojačana poletnim udaraljkama glavni je adut ovog jedinstvenog ostvarenja. Sherbet je ljetni House koji će bez problema stvoriti vruću atmosferu i u zimskim mjesecima, ali nikako ne spada u materijale koji traju jednu sezonu i nikad se više ne nalaze na play listi. Zahvaljujući ovom zvučnom zapisu i ova je ploča u mojoj kolekciji vinila smještena uz najveće klupske klasike.

B2 Reboot - Wonderbrett

Drugi je zvučni zapis na B-strani ujedno i finale odličnog trodijelnog materijala kojim je Reboot dokazao da njegov talent, ali i uporni rad vrijede daleko više od prolaznih modnih trendova, industrijski stvorenih zvijezda i konfekcije koja obezvrednjuje glazbenu scenu. Wonderbrett konceptualno zaokružuje cjelinu, ali i smiruje atmosferu, te je idealno oruđe za kraj partija, warm-up ili glazbu na terasi cocktail-bara.

Load the next article
Loading...
Loading...