Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Dan Goul - Yarra Valley [Standalone Records]

Bezvremenski Deep tech apstraktnog ugođaja!

  • Damir Ludvig
  • 30 September 2020

Ovo je izdanje stiglo putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Dan Goul - Yarra Valley

Naslovna tema koja je ujedno i prvi zvučni zapis na A-strani, donosi audio hipnotizam s melankoličnom atmosferom i bezvremenskim duhom. Ovo je definitivno glazba koju ste bez problema mogli puštati prije dvadeset godina i danas. Jedino bi drugačije bio namješten pitch. Iako ne mogu reći da Yarra Valley donosi nešto nečuveno, nenametljiva umiljatost klasičnih detroitskih rifova prožetih modulacijskim efektima u meni uvijek budi pozitivne emocije, pa tako i u ovom slučaju.

A2 Dan Goul - Salmoras Cove

A-strana nastavlja drugim zvučnim zapisom s nešto energičnijim i naglašenijim basom koji ugodno treperi ispod atomosferičnih sintetskih zvukova. Pozadinski šumovi i ozračje koje podsjeća na dane kada je vinil bio jedini izvor zvuka na svjetskoj klupskoj sceni, pružaju određeni šarm koji mi je legao na prvo slušanje. Uvijek postoji glazba koja ima revolucionarne pretenzije, no ovo definitivno nije takav materijal. No, draži mi je ziheraški pristup od neuspjele revolucije.

B1 Dan Goul - Profile

Ne znam koliko sam već puta spominjao ovu pojavu na sceni vinila, no ponovno napominjem da je sve više ploča koje imaju najkvalitetniji zapis na 45 okretaja s najboljom glazbom na B-strani. Upravo to je slučaj na ovoj ploči. Poslušavši A-stranu stvorio sam pozitivan dojam i zadovoljstvo uživanja u suvislo odrađenim uradcima koji su lišeni prevelike pretenzije, no imaju bezvremenski štih koji je sigurno najvažniji faktor pri odabiru eventualne kupnje ove ploče. No, B-strana jednostavno oduševljava. Ona je stopostotni razlog zašto ja ovu ploču imam u kolekciji i zašto ju obožavam stavljati iznova na svoj gramofon. Iako se ne radi o potpuno novom stilu, odnos produkcije, kumulativne energije i doze zavodljive emocije su ono što je jednostavno odlično odrađeno na ovom djelu. Mogao bi se našaliti da možda ni sam autor ne zna kako je do tog odličnog balansa došlo, no neću jer ovo je jedno od onih uradaka koje djeluje jednostavno poput rutine uvježbanih gimnastičara, a zapravo iza njih stoji mukotrpan rad i beskonačni sati koncentracije.

Load the next article
Loading...
Loading...