Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Viktor Talking Machine - Line Remixes [Monaberry]

Vrhunska mješavina žanrova na jednostrano otisnutom vinilu!

  • Damir Ludvig
  • 23 September 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Viktor Talking Machine - Joko (Andhim Remix)

Prije gotovo godinu dana recenzirao sam originalnu verzije "Line" i "Joko", a na prvu mi je sjela verzija druge pjesme koju je odradio Italo Brutalo. S vremenom i ponovljenim slušanjima originalne su mi se verzije uvukle pod kožu, a nove sam remikseve jedva dočekao. Iako obožavam jednostrani tisak na mojim vinilima, rješenje pri kojem su dva zvučna zapisa otisnuta na jednoj strani, ostavljajući drugu stranu praznom mi je nešto manje draga, ali i dalje cool verzija tiska. Andhim sve bolje kotiraju na rang listama izvođača, a omiljeni su autori u mojoj kolekciji, pa ni ne čudi da je njihov remiks tehnički i kreativno daleko ispred originala. Zapravo, njihov remiks zvuči kao original na steroidima. Dodatni slojevi sub frekvencija donose štih primjeren današnjim klupskim zahtjevima, a razigrani utjecaj Italo disco glazbe koji sadrži originalna verzija nije nimalo narušen. Zahvaljujući brzom okidanju sintetskih zvukova, glazba djeluje brže od tempa na kojem je odsvirana, a maštoviti aranžman pridonosi dodatnoj euforiji. Egzotični etno vokali i dalje čine materijal prepoznatljivim i autentičnim bez obzira na broj ruku kroz koje je prošao.

A2 Viktor Talking Machine - Line (Till Von Sein Remix)

Till Von Sein je učinio upravo obrnuto od onoga što su predstavili Andhim. Ne samo da je tempo usporio za nekoliko udaraca u minuti, već je i cijeli ugođaj djela odveo u smjeru Balearic klasika. Glavna tema bazirana je na instrumentu Steelpan kojeg se ne bi sramio ni kralj Calypso zvuka - Harry Belafonte. Ipak, to naravno nije sve! Uz etničke vokale i udaraljke ritam mašina karakterističnih za mainstream dance glazbu osamdesetih, Tillova je verzija uspjela zadržati dostojanstveni glazbeni izraz bez ljige, a istovremeno zvučati prihvatljivo ne samo starim i novim generacijama, već i slušateljima koji uopće ne reagiraju na suvremenu elektroničku glazbu. Naravno, danas se stilska odrednica ovakve glazbe svrstava u Indie Dance i Nu Disco, no bez obzira je li to ispravan naziv za ovu kreaciju, ona predstavlja svježi materijal koji istovremeno u sebi sadrži daleko više spretno uklopljenih glazbenih žanrova. I dalje upotrebljiva na terasama uz morske zaljeve, riječne otoke i plaže uz jezera, ali i za slušanje u kućnoj atmosferi u društvu prijatelja.

Load the next article
Loading...
Loading...