Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Dragusanu - Cascade [Visage LTD]

Atmosferični deep tech za odabranu ekipu!

  • Damir Ludvig
  • 11 November 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Dragusanu - Castelino

A-strana mi je na prvu produbila melankolične osjećaje koji uz vrijeme i visoku vlagu akumuliranu u iskusnim partijanerskim kostima, savršeno odgovaraju. Iako je samo dio glazbenog ugođaja apstraktnog karaktera kao slika na omotu ove odlične ploče, kombinacije basa, sintetskih arpeggio zvukova i semplirani vokalni šapat, nisu presudni elementi u umjetničkom izričaju. Ono što je najvažnije uz fluidni aranžman i standardnu selekciju elektroničkih perkusija je atmosfera. Igra frekvencijama koje su obojili prostorni efekti stvara čarobni krajolik koji je moguće vidjeti samo zatvorenih očiju. Iako vjerujem da bi ovo djelo izvrsno funkcioniralo na nekom after partiju, savršeno mi zvuči uz šalicu čaja s rumom i kekse od cimeta u kućnoj atmosferi. Radi se o jednom od onih uradaka koji mi unatoč osmominutnoj vožnji i dalje traju prekratko, pa već nekoliko puta vraćam iglu na početak ploče.

B1 Dragusanu - Cascade

Rođen u Bukureštu, Alin Dragusanu bio je izložen jazz, blues i klasičnoj glazbi, što u tragovima postaje očito na prvom zvučnom zapisu B-strane! Zanimljiva igra instrumentima nesvakidašnjim u Deep Tech glazbi, mjestimice u sebi nosi i etno elemente, no ipak aranžmanom i ritam sekcijom ne odstupa od osnovnih odrednica žanra. Dragusanu pojedine glazbene elemente uvodi sporo, no nakon četvrte minute se totalno razigra autentičnim klavirskim dionicama i vibrantnim činelama! Iako mi je A-strana sjela na prvu, ne mogu dovoljno naglasiti kako se ovdje radi o inovativnom uratku za koji je vjerojatno potrebno više slušanja da se točno stekne potpuni dojam, no volim obogatiti svoje glazbene vidike, tako da izuzetno cijenim umjetnikov trud.

B2 Dragusanu - Cascade (Silat Beksi Remix)

Ukrajinac Silat Beksi je u zadnjih nekoliko godina sve jači u krugovima ljubitelja minimal glazbe. Silatov remiks zatvara B-stranu, a točno me je vratio na atmosferični ugođaj s početka slušanja ovog vinila, koji još miriši kao da je upravo stigao s pokretne trake. Nema sumnje da mi je A-strana i dalje favorit, no Beksijev pristup produkciji je tehnički superioran i funkcionira kao praktičan alat u DJ setu. Iako znam nekoliko underground lokacija za koje sam gotovo siguran da ovakav groove 100% radi svoj posao, jedva čekam da ga isprobam na snažnom klupskom razglasu!

Load the next article
Loading...
Loading...