Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Enrico Mantini feat. X Woman - What U Want [PURISM]

Deep house klasik relevantan gotovo 30 godina!

  • Damir Ludvig
  • 10 May 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Enrico Mantini, X Woman - What U Want (2021 Late Nite Cut)

Čim sam se mogao dočepati ovog izdanja učinio sam to bez razmišljanja. Tiraža od tristotinjak kopija u kojoj je otisnuta ova ploča brzo je rasprodana, no u trenutku dok ovo pišem, prikupljaju se sredstava za još jedan reprint. Nije ni čudo! Autor djela je producent Enrico Mantini, međunarodno priznat kao jedan od pionira deep house pokreta. Prvi zvučni zapis na A-strani donosi 2021 Late Nite Cut, prilično dobru verziju klasika iz 1994. Iako je ova inačica pjesme tehnički dotjerana, nipošto ne narušava ugođaj koji donosi original. Ugodna glazbena kreacija s nenametljivim funky utjecajima, djeluje kao stimulans pozitivne energije, a savršeni je alat za after beach party na ljetnoj terasi uz piće po preporuci lokalnog koktel majstora.

B1 Enrico Mantini, X Woman - What U Want (Chris Stussy & Djoko Remix)

Moram priznati da me je remiks iza kojeg stoje Chris Stussy & Djoko, najviše veselio kada sam ugledao ovu ploču. Pristup koji su remikseri imali pri obradi pjesme klasičan je kao i prvobitni uradak, no tonska obrada i aranžman odaju suvremeni štih uratka. Glazba je plesna, atmosferična, a ravnoteža između sjetnih melodičnih elemenata, zavodljivog baršunastog vokala i energične ritam sekcije, pretvara gotovo devet minuta trajanja djela u ležernu vožnju. Ova će se verzija singla najlakše uklopiti u set novih ploča istog žanra, no funkcionirat će itekako dobro i sa starim dobrim vinima koji krckaju na pravim mjestima.

B2 Enrico Mantini, X Woman - What U Want (Original Mix)

B-strana završava originalnom pjesmom iz 1994. Naravno, djelo je remasterirano s magnetofonskih traka snimljenih u devedesetima, a iako je umjetnički integritet uratka ostao nepromijenjen, pjesma je tehnički oplemenjena. I da, nakon što sam svoj interes za gore spomenutim verzijama pjesme zadovoljio, moram priznati da je original i dalje nezamjenjiv. Vjerojatno je zato i ova pjesme relevantna već gotovo trideset godina.

Load the next article
Loading...
Loading...