Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Meda - Remixes From The Vault [Badam Music]

Vrhunski remiksevi starih majstora!

  • Damir Ludvig
  • 3 May 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Meda - Rescue Me ( Johannes Heil Trueschool Rework )

Kakav je odnos suvremenog društva prema glazbi? Uzimamo li ju zdravo za gotovo? Je li to sadržaj koji služi kao pozadinski šum tijekom surfanja društvenim mrežama? Je li prosječnom čovjeku jasno da glazba nije tvorevina koja se spontano materijalizira prilikom uključivanja Interneta? Živimo u dobu eksponencijalnog rasta konzumerizma i brzog života, pa je sve više onih koji ne shvaćaju bezbrojne sate, tjedne i godine koje glazbenici, producenti i stvaratelji provode tijekom stvaranja njihovih umjetničkih djela. Jedan od razloga sve veće ponovne popularnosti vinilnih izdanja je upravo u tome što je fokus na užitak u slušanju glazbenih djela daleko veći uz restrikcije koje donosi ovaj klasični format. Od procesa odabira gramofonske ploče, do veselja koje pruža reprodukcija na kvalitetnom gramofonu.

Za mene je to veselje još daleko veće ako iza uratka objavljenog na plastičnom nosaču zvuka stoji prekaljeni heroj kao što je Johannes Heil. Iako je Heil objavio istoimenu pjesmu prije šesnaest godina, A-strana donosi nešto potpuno drugačije - remiks verziju materijala koji je prvobitno osmislio Meda. Iako nisam imao prilike čuti originalnu verziju djela, Heilov mi je remiks odmah postao jedan od favorita. Klasična techno igra akordima, potpomognuta je efektnim aranžmanom koji naglašava glazbene motive u pravim trenucima. Gradivo koje ću i sam bez kompleksa puštati u istom setu s klasicima kao što je Red 2 (Dave Clark), a toplo ga preporučujem svima koji naginju bezvremenskom techno zvuku!

B1 Meda - Nuit Blanche ( Ian Pooley Remix )

B-strana donosi potpuno drugačiji zvuk, što ne čudi jer je remikser Ian Pooley. Stari majstor house zvuka i vječni miljenik hrvatske publike. Pooley nije podbacio ni s ovim remiksom, a njegov je prepoznatljivi rukopis prisutan već od prvog takta. Iako sam ovu ploču nabavio isključivo radi remiksa koji je odradio Heil, moram priznati da mi je prilikom ponovljenih slušanja ovaj remiks prirastao srcu. Vješto odrađeni hipnotički aranžman uvodi atmosferske komponente na pravim mjestima i uvodi slušatelja u stanje transa. Ianova je verzija lišena pompoznih momenata i trendovskih rješenja, a predstavlja pristup deep house glazbi koji će se moći puštati još godinama. Pooley pruža savršeni ugođaj za provod na after beach partiju,a jedva čekam da ga isprobam ovog ljeta.

Load the next article
Loading...
Loading...