Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Esoteric Circle - Glamorama EP [Future Romance]

Melodični Techno talentiranog francuskog tandema!

  • Damir Ludvig
  • 11 January 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 ESOTERIC CIRCLE - GLAMORAMA (ORIGINAL MIX)

Esoteric Circle su duo koji čine braća Julien i Raphael Piacentino, talentirani producenti iz Francuske, koji su svoje prvo izdanje pod ovim imenom objavili 2018. A-strana predstavlja tipični primjer njihove produkcije koja osvaja svijet nenametljivim karakterom, profinjenim melodijskim strukturama, te hipnotičkim aranžmanima. Arpeggio struktura, osnova je uratka koji se vješto koristi prostornim efektima i jednostavnom bas linijom. Lagani ugođaj graniči s ambijentalnom glazbom, dok udaraljke suprotstavljene opuštenom senzibilitetu djela, utječu na zarazni plesni karakter ovog modernog uratka. Iako se radi o popularnom izdanju kojim su svoje playliste začinili Solee, Darin Epsilon, Malov, Tamas Skafar i mnogi drugi, prava je vrijednost materijala, a pogotovo A-strane bezvremenska komponenta glazbe koja nadilazi trendove.

B1 ESOTERIC CIRCLE - GLAMORAMA (HUNTER / GAME REMIX)

Prvi zvučni zapis na B-strani donosi remiks koji su odradili Hunter/Game, produkcijski dvojac poznat po svojim izdanjima na etiketama Afterlife Records, Last Night On Earth, Diynamic, Kompakt, Systematic Recordings itd. Duo je aktualan već dobrih deset godina, a njihovi su singlovi prisutni u setovima velikih DJ zvijezda. Za razliku od originalne verzije čiji je minimalistički pristup jedna od crta vodilja, njihova je verzija bogatija zvukovima, ali i aranžmanski. Nakon samo nekoliko slušanja, postaje jasno da je ova verzija naslovnog djela najuzbudljiviji zvučni zapis na ploči.

Load the next article
Loading...
Loading...