Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Green Velvet, Mihalis Safras - Sauce [Material Series]

Idealan EP za festivalske nastupe tijekom ljeta

  • Damir Ludvig
  • 19 June 2019

Ova je cool ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 A1 Green Velvet, Mihalis Safras - Sauce

Curtis Alan Jones, Amerikanac koji je karijeru napravio pod pseudonimom Green Velvet, neprestano je prisutan na međunarodnoj sceni od kad je cijeli svijet čuo njegov kultni singl "Flash", daleke 1995. Nastupajući uživo s velikom zelenom afro frizurom i karizmatičnom pojavom, postao je jedan od ikona bez koje su festivali postali nebitni. Šest godina nakon prvog velikog hita Velvet je objavio "La La Land", još jedan klasik koji je potvrdio njegov status legende. U novom tisućljeću Green se sve više upliće u suradnje i prisutan je gotovo svake godine s nekim značajnim singlom. Ovaj vinilni EP još jednom potvrđuje to pravilo. Mihalis Safras, nagrađeni grčki DJ i producent u suradnji je s Amerikancem stvorio materijal koje vrijedi imati u svojoj kolekciji. Već prvi zvučni zapis definira zvuk koji će se protezati cijelom pločom, a to je funky utjecaj s naglašenim otvorenim old school činelama.

A2 Green Velvet, Mihalis Safras - To Me

Drugo djelo na A-strani je nešto agresivnije, a iako ima potpuno svoj karakter, glazbeni principi su logičan nastavak na početni uradak. Aranžman začinjen pilastim sintesajzerima koji dižu atmosferu krase semplirani ženski vokali koji me nostalgično asociraju na drugu polovicu osamdesetih kad su se producenti opako počeli igrati revolucionarnim uređajima koji su mogli reproducirati bilo koji snimljeni zvuk. Produkcija podsjeća na neka izdanja koja je DJ Sneak objavio za etiketu I'm A House Gangster, a balans zvučne slike ukazuje na utjecaj new jack swing pristupa produkciji.

B1 Green Velvet, Mihalis Safras - Pez

B-stranu otvara djelo koje se odmah urezuje u sjećanje. Napokon slijedi i vokal koji je obilježio najvažnije ploče s Alanovim potpisom. Uz sugestivne stihove:“ There's something going on inside my head!“, teško je suzdržati se i ovu pjesmu ne proglasiti najboljom na ploči. Uz izvrsnu audio obradu i bas liniju pod utjecajem starog dico zvuka, ovo je hit koji će razvaljivati na open air festivalima svih kontinenata.

B2 Green Velvet, Mihalis Safras - Shmash

Iako su ghettotech primjese prisutne na svim djelima EP-a, na zadnjem zvučnom zapisu B-strane, taj je utjecaj najosjetniji. Dizalice, spušteni muški vokal i seksepilni ženski rap ovaj uradak čine dostojnim završetkom još jednog odličnog vinilnog izdanja.

Load the next article
Loading...
Loading...