Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Illyus & Barrientos, Nhan Solo - Red / Akira [Mother Recordings]

Poslastica za ljubitelje vrhunske house produkcije

  • Damir Ludvig
  • 12 June 2019

I ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Illyus & Barrientos - Red

Illyus & Barrientos su već godinama prisutni na mnogobrojnim izdanjima etiketa kao što su Glasgow Underground, Toolroom, DFTD, Cr2 Records, a njihov je prepoznatljivi stil prisutan i na prvom zvučnom zapisu na A-strani. Bas u sub frekvencijama nadopunjavaju razigrane udaraljke. Raspjevani vokali i prateći atmosferični sintesajzerski zvukovi zajednički stvaraju plesni ugođaj koji utjelovljuje ljetne partije uz jadranske plaže. Rezidentne DJ znalce u beach barovima očekuje uspješna sezona, a osim što će ih preplanule partijanerice u ljetnim haljinama sigurno častiti koktelima puštaju li ovaj naslov, moglo bi im i posrećiti u sumrak.

A2 Illyus & Barrientos - Together (Fear. Georgia Cécile)

Drugo djelo na A-strani i dalje zadržava energiju i prepoznatljivost stila koji projekt Illyus & Barrientos čini onim što jest, ali odlazi korak dalje prema sjetim akordima i soulful vokalima. Pjesma koja djeluje kao trenutnni klasik kao da je na ovoj ploči u slučaju da prva na A-strani ne upali. Ovo je već ozbiljan alat za pokretanje na plesnom podiju, no zahvaljujući impresivnoj vokalnoj interpretaciji i razigranoj melodiji lagano se sluša i u privatnosti sobe. Dok pišem ove riječi vraćam iglu na početak pjesme i slušam ju ponovno već treći put zaredom. Budući da je tržište zasićeno house glazbom ovih dana nije teško pronaći ploče, ali za one koje imaju neku posebnost potrebno je dobro prekopati ponudu. Ovo je jedna od ploča koje vrijedi imati u svojoj kolekciji jer ne djeluje kao prolazni trendovski uradak.

B1 Nhan Solo - Akira

Ako već odavno niste primijetili ime Nhan Solo na top ljestvicama, barem se možete praviti da znate za njega jer zvuči kao popularni lik iz Ratova Zvijezda. Solov ovogodišnji hit nosi ime jednog od kultnih cyberpunk animiranog filma iz 1988. Akira je jedan od filmova koji je promijenio pogled na znanstvenu fantastiku zauvijek, a istoimeno djelo na B-strani ovog odličnog vinila omogućila je još jedan skok naprijed u karijeri etabliranog house producenta. Naglašena ritam sekcija i vokali koji daju karakter ovom uratku djeluju jednostavno, ali je za ovakvu kombinaciju precizne produkcije i naizgled ležernog aranžmana potrebno majstorstvo izgrađeno na beskonačnim satima provedenim u studiju.

Loading...
Loading...