Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: HDSN - I House You But Love [NBAST]

Renesansa istinskog house zvuka!

  • Damir Ludvig
  • 7 June 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 HDSN - I House You But Love

Iako kalendarski još nije ljeto, vrućine su počele, a s njima i mnogobrojni festivali. U proteklih nekoliko godina striktne su regulacije vezane uz glazbene događaje narušavale pravu energiju partija, no publika trenutno pleše kao da su jučer i sutra samo apstraktni pojmovi. No ipak, čini se da dosta DJ kolega svojim setovima podsjeća na prošla vremena, eru bez pravila i zabrana, vrijeme koje možda ni mi iskusniji ljubitelji klupske glazbe nismo dovoljno cijenili. Jedan od autora koji upravo gaji zvuk najljepšeg doba house glazbe je Michael Bihler, poznatiji pod aliasom HDSN. Iako je ovaj uvaženi producent rodim iz Bavarske, njegov je zvuk 100% američki, a A-strana ovog odličnog singla je po mojem mišljenju i njegovo najbolje djelo do sad. Zaista ni jedan element u ovoj pjesmi nije inovativan, kontroverzan ili alternativan, no cjelina koja povezuje cijelu priču je jedinstvena, šarmantna i neodoljivo nostalgična.U filmskoj bi umjetnosti ovaj materijal nosio bi isti značaj kao da je netko režirao Građanin Kane za novu generaciju. Neobuzdano navijena swing funkcija na standardnim TR 909 činelama stvara nekontroliranu potrebom za plesnim pokretima, a vokali koji se protežu kroz gotovo cijelo djelo stvaraju toplinu adekvatnu ljetnim noćima. Ono što je svakako primjereno današnje vremenu je aranžman koji ne dopušta prazan hod, a Michael je uradak zamislio kao DJ alat koji će se uklopiti u DJ set svakog tko drži do sebe. Ovaj materijal koji će funkcionirati u setu s legendama kao što su Eddie Amador ili Masters at Work je moja topla preporuka za zbirku kolekcionara koji klupsku glazbu ne doživljavaju isključivo kao trend.

B1 HDSN - Stuck Off The Realness

B-strana donosi gotovo istu kombinaciju glazbenih elemenata kao i A-strana. Međutim, naglasak na vokalnoj naraciji uz pratnju na zagušenim klavijaturama, te povremenim klavirskim dionicama daje pjesmi poseban karakter. Ova je glazba ono što mnogi obožavatelji nazivaju istinskim house zvukom, iako je i sam house doživio bezbroj transformacija od osamdesetih godina dvadesetog stoljeća do danas. Premda je za razliku od A-strane, B-strana narativom namijenjena prvenstveno glazbenicima, vlastito mi je iskustvo pokazalo da uradak itekako pozitivno djeluje na klupsku populaciju, pa čak i na mainstream publiku.

Load the next article
Loading...
Loading...