Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Rove Ranger - Soap EP [Out Of Place Records]

Ljubavno pismo zlatnoj eri Techno zvuka!

  • Damir Ludvig
  • 31 May 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Rove Ranger - Soap

A-strana donosi nostalgični pristup techno glazbi s početka tisućljeća. Bila je to era u kojoj je elektronička plesna glazba u Europi potpuno preuzela dominaciju klubovima, a ulični festivali kao što je berlinski Love Parade pretvorili su se u skupove s po milijun sudionika.U tom je periodu razvoja scene došlo i do velikog raslojavanja među žanrovima, a većina DJ-a je prihvatila stav koji je puristički predstavljao isključivo stil koji ih je najviše privlačio. Techno je u to vrijeme sazrio, a nakon prvog i drugog detroitskog vala, čak je i laicima postalo jasno po čemu je ta glazba drugačija od house, techno i trance pristupa. Razdoblje u kojem je DJ populacija koristila isključivo ploče, a balans između diskografije, produkcije i tržišne vrijednosti bio je skoro idealan. I danas se mnogi ljubitelji žanra i danas prema tom razdoblju odnose kao prema zlatnom dobu Techno zvuka, a štutgartski Rove Ranger svojim je hitom Soap uveliko doprinio povratkom upravo tom povijesnom trenutku. Na vinilu modre boje otisnuto je iskreno slavlje stila života koji će poslužiti kao inspiracija prošlim, ali i budućim generacijama ljubitelja.

B1 Rove Ranger - Fellas R Good

B-strana u nešto manje od pet minuta estetski nastavlja započeti koncept s A-strane, no iako zadržava brzi tempo i estetiku s početka stoljeća, Rove Ranger otkriva senzibilitet koji spaja energične perkusije sa zavodljivim ženskim šapatom i repetitivnom melankoličnom melodijom. Fellas R Good je glazba koju ćete bez problema uvrstiti u set s klasicima, ali i s brojnim novim vinilnim singlovima koje ovih dana uspješno osiguravaju renesansu ovog zvuka. Naravno, iako cijelo vrijeme tijekom osvrta na ovu odličnu ploču pišem o nostalgičnom pristupu produkciji, važno je naglasiti kako je štutgartski autor retro elemente upotrebio kao platformu za vlastiti glazbeni štih. Ne samo da je tehnička obrada zvuka daleko naprednija od većine klasičnih vinilnih izdanja, već se radi i o samosvjesnom aranžmanu koji ni u jednom trenutku ne prepušta stvari slučaju. Odlično odrađen posao!

Load the next article
Loading...
Loading...