Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Hush & Sleep - ENOCHIAN EP [VIRGO]

Techno uz rejverski prizvuk za velike dvorane

  • Damir Ludvig
  • 31 March 2020

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

01 A1 Hush & Sleep - Enochian

Još samo prije nekoliko godina ne bi rekao da će se rejverski prizvuk vratiti na velika vrata. No, kako se modni detalji prošlosti vraćaju u nove kataloge, tako i glazbeni elementi iz devedesetih dominiraju setovima velikih zvijezda i pokućnih DJ-a između kojih razlike zbog izolacije nikad nisu bile manje. Lepršava i poletna tema prisutna je cijelo vrijeme aranžmana, a kako se klasične elektroničke udaraljke pridružuju brzoj vožnji frekventnim pejzažima, tako se i ona polako razvija u kompleksniju notnu strukturu od one početne. Iako se radi o vrlo jednostavnom aranžmanu koji ne otkriva toplu vodu, ono što je presudno kod ovog djela je njena funkcionalnost. Izbor zvukova koji će pridobiti starije i novije generacije ljubitelja techno glazbe, te sve koji žele plesati. Pun pogodak!

02 Hush & Sleep - Enochian (Ilario Alicante Remix)

Drugi naslov na A-strani me je oduševio već u prvoj minuti. Ilario Alicante je još jednom dokazao svoje majstorsko umijeće. Iako mi se sviđa jednostavnost originalne verzije, Ilarijov je remiks superioran u svakom taktu. Alicante ne prepušta ni jedan trenutak slučaju, a kombinacija superiorne produkcije i dinamičnog aranžmana koji slušatelju ne da predahnuti ni trenutak, pretvara ovu verziju u materijal vrijedan divljenja. Kapa dolje!

B1 Hush & Sleep - Vishnu

Nakon izvrsne A-strane s velikim sam očekivanjem pustio B-stranu. Nakon kraćeg uvoda koji su odradili zvukovi udaraljki TR 909, nastupila je mistična tema koja bi bez problema mogla poslužiti kao soundtrack za triler na Netflixu. Hush & Sleep ništa ne prepuštaju slučaju. Njihova je produkcija bazirana na provjerenim rješenjima koja funkcioniraju na plesnom podiju, ali zabavna su za slušanje i u privatnosti doma. Breakbeat momenti u kombinaciji s monumentalnim zvukovima starih sintesajzera i veliki kontrasti u aranžmanu njihovo su glavno oružje kojim razaraju!

B2 Hush & Sleep - Atman

Volim kad si producenti daju malo slobode i ploču koja ima hit potencijal začine sličnim setom zvukova, ali s nešto više eksperimentiranja. I dalje je to techno koji odavno poznajemo i volimo, no s dozom psihodelije i harmonijom koja ni približno nije u prvom planu kao na ostalim zvučnim zapisima. Sve u svemu, dostojan finale odličnog vinilnog izdanja koje svakom toplo preporučujem.

Load the next article
Loading...
Loading...