Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Spartaque - Is That Hurt EP [Terminal M Records]

Najpoznatiji ukrajinski techno DJ na uzbudljivom EP-u

  • Damir Ludvig
  • 5 June 2019

Ova je euforična ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Spartaque - Is That Hurt

Vitalii Babii nije prestao objavljivati vrhunska izdanja od kad se je pojavio na međunarodnoj sceni, sredinom 2007. Pod imenom Spartaque stvara uvijek aktualni zvuk, no unatoč stalnim stilskim promjenama, ono što je uvijek konstanta vezana uz njegov rad je doza energije i euforije kojim njegova djela obiluju. Upravo je to element koji ne izostaje i na ovom uratku. Puno klasičnih dizalica koje kombiniraju kiseli TB-303 i reski TR-909 s energičnim dropovima i jednostavnom, ali efektnom melodijom koja daje prepoznatljivost A-strani.

A2 Spartaque - Breathe Deep

Neprirodno duboki, modulirani vokali kakve obično imaju antagonisti u superherojskim filmovima daju karakter distopijskog uratka koji zatvara A-stranu. Čekićanje bas bubnja i pilasti zvukovi koji stvaraju granični osjećaj između ugode i tjeskobe, vješto su aranžirani kako bi prethodili moćnoj kulminaciji djela koje je besprijekorni alat za razvaljivanje razglasa u mračnim underground klubovima. Bez pretjerane filozofije Spartaque proračunato stimulira slušatelje na nekontrolirane plesne pokrete.

B2 Spartaque - Anywhere

B-strana logično nastavlja tamo gdje je A-strana stala. Još agresivniji izbor zvukova, kombiniran s old school rejverskim elementima probudio bi i prastaru usnulu Drakulinu obitelj, a kamo li ne vitku klinčardiju koja jedva čeka vikend kako bi uživali u techo ritmovima koje Spartaque isporučuje u neograničenim količinama bez isteka zaliha. Žestoki zvukovi autora nisu spriječili da sve ostane samo na sirovoj snazi. Elegantnim produkcijskim rješenjima i razigranom progresijom, Vitalii prezentira majstorstvo vrijedno divljenja.

B2 Spartaque - Almost There

Drugi zvučni zapis na B-strani donosi još brutalniji ritam. Možda i najbolje djelo na ovom vinilnom EP-u, temeljeno je na atmosferi devedesetih, soulful vokalima u pozadini, te lepršavoj sintesajzerskoj temi koja stavlja osmjehe na lica plesača. Sve u svemu, izdanje koje sam već poprilično izvrtio pred publikom koja je uživala u svakom taktu i energiji koju stvara na plesnom podiju.

Load the next article
Loading...
Loading...