Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Ini - Sirtaki EP [MixCult Records]

Deep Tech koji zadovoljava sve potrebe ljubitelja ovog žanra!

  • Damir Ludvig
  • 17 June 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Ini - Iceberg

U razgovoru s kolegama došao sam do spoznaje da sam jedan od rijetkih koji čita popratne tekstove koji dolaze uz ploču, a štrebera u meni odmah je zainteresirao napis koji tvrdi da ploča kombinira zvuk s početka stoljeća s modernim ritmičkim rješenjima koja se očituju u funky činelama. Opis nije mogao biti precizniji! Modulirani akordi u kombinaciji s kongama stvorili su atmosferu koja bi i trebala biti svrha kupovine vinilnih izdanja, a to je bezvremenska umjetnost. Iako svake godine i sam naletim na neka atraktivna izdanja koja se isključivo uklapaju u nove trendove, osnovni je cilj skupljati ploče čija će vrijednost, a time i glazbeni žanr imati trajnu vrijednost. Zvučni zapis na početku A-strane pun je pogodak za sve koji žele višenamjenski vinil i stvoriti pozitivno ozračje bez previše filozofije.

A2 Ini - Sometimes

Drugi naslov na A-strani oslanja se na perkusije koje djelu daju plesni karakter, dok nezahtjevni sintetički zvukovi funkcioniraju kao frekventno ljepilo koje povezuje uspone i padove aranžmana u jednu cjelinu. Narativni ženski vokali također nisu u prvom planu kao što je slučaj na brojnim klasičnim house singlovima, već periodički začine hipnotičko raspoloženje sedmominutne vožnje. Uradak logično zatvara A-stranu, a svojim se lepršavim šarmom nameće kao konceptualni nastavak ideje.

B1 Ini - Sirtaki

Naslovno ostvarenje je definitivno konceptualno, ali i produkcijski najatraktivniji uradak na ploči. Semplirane perkusije klasičnih ritam mašina asociraju ne samo na milenijski prijelaz, već i na ranija povijesna razdoblja u razvoju elektroničke glazbe, dok meditativna bas linija savršeno funkcionira s nenametljivim bas bunjom. Iako se radi o sličnom odabiru produkcijskih elemenata kao i na A-strani, ovaj glazbeni materijal odiše neopisovom čarolijom u kojoj jednostavno treba uživati slušanjem.

B2 Ini - Somewhere

Zadnji zvučni zapis na ovoj odličnoj gramofonskoj ploči predstavlja grandiozni finale u skladu s očekivanjima koja su stvorila tri prethodna djela. Klasični Deep Tech koji nenametljivo zadovoljava sve potrebe ljubitelja ovog bezvremenskog žanra.

Load the next article
Loading...
Loading...