Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Olivier Romero - 2H10 AM [Sonet]

Minimal bez premca!

  • Damir Ludvig
  • 10 June 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Olivier Romero - Fu

Francuski producent Olivier Romero donosi hipnotički house koji glazbene elemente isporučuje na kapaljku, ali s odličnim smislom za doziranje. Iako se radi o vrlo ogoljelom uratku, svaka komponenta aranžmana ima značajno mjesto i čini razliku u ukupnom dojmu. Premda se početni taktovi djela svode samo na bas bubanj, konstantan razvoj uvodi slušatelja u sve dublji frekventni kolaž kojim Romero raspaljuje maštu. U trećem činu Olivier razblažuje apstraktnu zvučnu sliku atmosferičnim instrumentima koji kreaciju dovode do velikog finala i na kraju smiraja. Ovo je školski primjer minimala koji ljubitelji žanra jako dobro poznaju i vole, ali sa šarmantnim francuskim štihom koji čini razliku.

A2 Olivier Romero - P.seventeen

Drugi naslov na A-strani djeluje drastično lepršavije, a šuškavi semplovi u kombinaciji s dubokim sub basom stvaraju zvučnu kulisu koja mami na spontane plesne pokrete. Kao i pri prvom zvučnom zapisu i ovaj je pun apstraktnih sastojaka koji su uz izvrstan osjećaj za aranžiranje Romerov glavni produkcijski adut. Prividno jednostavno djelo kao da svojim repetitivnim šarmom skreće pozornost slušatelja i odvodi ga u svijet transa u kojem sedmominutna priča bez riječi jednostavno proleti kao san.

B1 Olivier Romero - 2H10 Am

Etiketa Sonet Music ostavlja najbolje za kraj. Grandiozna završnica ploče ima sve karakteristike prepoznatljivog stila koji smo slušali na prva dva uratka, no doza humanosti koju pruža B-strana ponajviše zahvaljujući sempliranom vokalu i zagušenim klavijaturističkim akordima, začini su koji mijenjaju igru u potpunosti. Kao i u prethodnim radovima na prvi se pogled ne događa previše, a intervencije se odvijaju na pravim mjestima pa zbog toga dobivaju na težini. Zavodljiva vožnja koja u gotovo osam minuta pretresa granice repetitivnosti, razigranosti i čiste ugode. Materijal koji će se bez dvojbe naći u DJ setovima brojnih poklonika žanra, no i onih koji glazbu doživljavaju kao ekspresionističkom igrom bez granica.

Load the next article
Loading...
Loading...