Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Jay Lumen - Preacher / Aura / Voyager Album Sampler 1 [Footwork]

Prvoklasni techno za sve uvjete!

  • Damir Ludvig
  • 27 September 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Jay Lumen - Preacher

Kad je Csaba Lumnitzer zamijenio vlastito ime pseudonimom Jay Lumen, prisilio je sam sebe da veliki duh, bistri um i snažan duh, opravda veličanstvenom glazbom. Srećom, njegovo svako izdanje potvrđuje da je u tom naumu i uspio. Voyager je naslov albuma koji je već odavno na tržištu, no skraćeno mi je vinilno izdanje tek nedavno došlo pod ruku. Prvi zvučni zapis odmah udara u glavu. Vrhunska produkcija, energični ritam, naelektrizirana atmosfera i provokativni vokal, komponente su maestralno odrađenog uratka koji će funkcionirati na svakom plesnom podiju, od velikih festivala, do napuštenog atomskog skloništa u susjedstvu.

A2 Jay Lumen - The Loop

Drugi zvučni zapis na A-strani zvuči kao direktan nastavak prve pjesme, no odlazi korak dalje. Fokusiran na udaraljke, pozadinske vokalne semplove i mračni ugođaj, Lumen predstavlja iskonski techno na mađarski način. Jednostavan, ali efektan aranžman predstavlja besprijekorno oruđe za DJ populaciju koja igra na sigurno.

B1 Jay Lumen - Storm Of The Hangar

Prvi naslov na B-strani već u samo nekoliko sekundi opravdava naziv Storm Of The Hangar. Iako je generalno Lumenova produkcija besprijekorna, a po mišljenju zlobnika previše ispolirana, Csaba dokazuje da bez obzira na to što svira na najvećim pozornicama svijeta, nije zaboravio emotivni naboj underground zvuka. Bombastični uradak koji štimungom asocira na prve partije u hangarima utjelovljenje je glazbe koja je idealna podloga za rejvanje.

B2 Jay Lumen - Aura

Iskusni partijaneri koji su rave partije pohodili krajem prošlog stoljeća, Aura će podsjećati na najdraža sjećanja vezana uz rani trance. Iako je danas trance glazba otišla daleko više prema pop sferama, ovo je materijal koji demonstrira iskonsku pozitivnu energiju ranih devedesetih.

Load the next article
Loading...
Loading...