Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Pablo Say - Old Child [Terminal M Records]

Ziheraški techno za velike partije!

  • Damir Ludvig
  • 20 September 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Pablo Say - Old Child

Tridesetsedmogodišnji španjolski producent Pablo Say, sve je popularnije ime na play listama renomiranih DJ faca kao što su Belocca, The YellowHeads, Horisone, Sisko Electrofanatik, Tiger Stripes i mnogih drugih, tako da sam još i prije stavljanja ovog ploče na moj stari dobri Technics SL-1200MK2, itekako imao pozitivna očekivanja. Iako budistička promišljanja uče kako velika očekivanja na kraju djeluju razočaravajuće, poput raskoraka između predizbornih obećanja i neuspjelih mandata političara, A-strana ove ploče proturječi promišljanju s 500 milijuna sljedbenika i 100% ispunjava najavljeno. Energični Techno zvuk s ravnom bas linijom, vrhunskom tonskom obradom, dramatičnim ugođajem, intrigantnim ženskim vokalom i aranžmanom koji ni jedan trenutak ne prepušta slučaju idealno je oruđe za plesne podije širom svijeta.

B1 Pablo Say - I'm A Dreamer

B-strana nastavlja prilično ziheraški, a sladunjavi vokalni refren, djeluje kao smjeli kontrast nemilosrdnoj ritam sekciji koja beskompromisno čekića po svim frekvencijama. Iako ovaj materijal ni po čemu ne predstavlja glazbenu revoluciju, bio bi grijeh podcijeniti vještinu tonske obrade i aranžersku umješnost. I'm A Dreamer je alat koji će bez problema podignuti atmosferu na festivalskim gažama, a bez ustručavanja ga mogu puštati i DJ-i kojima Techno nije prioritetni žanr.

B2 Pablo Say - Pull Me Under

Kao i prvi uradak na B-strani, tako i Pull Me Under ima jednostavnu ideju. Funkcionalna i temperamentna glazba koja publiku ne opterećuje dubokim mislima, već služi kao motivacija dobrog raspoloženja. Melankolični ženski vokal koji ovom djelu daje prepoznatljivost, dodatni je začin kvalitetno odrađenoj produkciji. Treći zvučni zapis na ploči, ujedno je konceptualno logičan završetak 211. izdanja Terminal M Records, etikete čija je reputacija neupitna već dva desetljeća. Topla prepuruka!

Load the next article
Loading...
Loading...