Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Jay Tripwire, Cristi Cons - Never Conform [Witching Hour]

Interkontinentalna kolaboracija s deep produkcijom!

  • Damir Ludvig
  • 23 August 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Jay Tripwire, Cristi Cons - Boundaries

Jay Tripwire je Kanađanin koji je svojim radom stavio Vancouver na mapu svjetskih epicentara Deep House i Deep Tech glazbe, dok je Cristi Cons rumunjski glazbenik koji je stekao diplomu na glazbenoj akademiji u Bukureštu. Kolaboracija ova dva vrhunska producenta združuje zvuk zapadne obale Sjeverne Amerike i jedinstveni balkanski štimung. Naravno, kao i mnoge neobične suradnje u posljednjih nekoliko godina, i ovu je potaknuo lockdown. A-strana me je odmah privukla, i to je glavni razlog zašto sam uzeo ovu ploču. Nevjerojatno je da se već četrdeset godina u elektroničkoj glazbi koriste TB 303 bas linije i zvuk klasičnih TR 909 činela, ali producenti uvijek iznova otkrivaju načine kako ih koristiti na zanimljive načine.U slučaju, Boundaries, ti su elementi vezivo koje hipnotički ugođaj zadržavaju u plesnom kontekstu. Upečatljiva instrumentalna djela tijekom povijesti su ona koja se ne daju opisati riječima ni analizirati racionalno. Ovo ostvarenje je upravo takvo - zvuk koji budi duboko ukorijenjene apstraktne emocije i donosi lagan, ali snažan naboj energije.

B1 Jay Tripwire, Cristi Cons - Phantom Zone (Steve O Sullivan Remix)

Remikser Steve O'Sullivan iz Mosaic Records, sa sjedištem u Londonu, stoji iza verzije Phantom Zone koja se nalazi na početku B-strane. S obzirom na Steveovu prepoznatljivost u stvaranju Deep Techno produkcija s dodatkom dub elemenata, nije bilo iznenađenje da je tako i ovog puta. Kada je riječ o remiksiranju, gotovo je neizbježno usporediti novu verziju s originalom, posebno kada je toliko različita od osnovne. O'Sullivan je obogatio remiks nizom zvučnih efekata, stvarajući potpuno novi svijet koji zadržava tek fragmente osnovne strukture. Iako aranžman ima minimalističku strukturu, Steve uspijeva održati pažnju u svakom taktu, primjenjujući raznovrsne tehnike. Ponekad su to suptilne promjene u repetitivnim elementima, dok se sporadično koriste i ritmičke promjene koje na trenutak prekidaju meditativni ritam djela. Ovaj remiks predstavlja izvanredan stimulans za spontane aerobne pokrete na svakom plesnom podiju.

B2 Jay Tripwire, Cristi Cons - Phantom Zone

Iako me originalna verzija Phantom Zone nije posebno privukla kada sam nabavljao ovu ploču, s vremenom je postala moj omiljeni dio izdanja. Glazba koja spaja atmosferu, acid linije, izražajne ritmove i duboke frekvencije, nadilazi uobičajene obrasce svojom neopterećenom suštinom. Ovo djelo ne slijedi konvencionalne obrasce velikih festivala gdje zvijezde puštaju unaprijed pripremljene setove, već donosi pravu emotivnu strast.

Load the next article
Loading...
Loading...