Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: K.A.L.I.L. - Systolic [Terminal M Records]

Techno za kulminaciju večeri!

  • Damir Ludvig
  • 11 June 2024

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 K.A.L.I.L. - Systolic

K.A.L.I.L. je ostvario značajan iskorak u svojoj karijeri objavivši "Systolic", svoje prvo izdanje na prestižnoj etiketi Terminal M, čime je dodatno učvrstio svoju poziciju na globalnoj sceni. Ovaj brazilski DJ i producent, koji je diplomirao produkciju 2008. godine, neumorno radi na usavršavanju svojih vještina i tehnika, što dokazuje i ova ploča. K.A.L.I.L. je prošao kroz različite stilove, uključujući trance, breakbeat, chill out, psy-trance i drum 'n' bass, da bi se konačno posvetio technu—a taj je potez očito bio pun pogodak. "Systolic" od prvog trenutka oduševljava energičnom bas linijom začinjenom psihodeličnim pozadinskim elementima i pedantno obrađenim udaraljkama. K.A.L.I.L. pažljivo kontrolira detalje; intenzitet aranžmana raste sa svakim taktom, manipulirajući frekvencijama kako bi trenuci postali transcendentalno iskustvo. Njegovo majstorstvo u različitim glazbenim stilovima jasno se čuje, a njegova glazba pršti bogatstvom ideja.

B1 K.A.L.I.L. - Ascesis

Zvučni zapis na B-strani donosi "Ascesis", djelo koje nastavlja upravo tamo gdje je "Systolic" stao. Bogatstvo elemenata, koji bi uz samo nekoliko preinaka zvučali kao čisti Psy Trance, potpuno se uklapa u najnovije trendove dvoranskog techno zvuka. Tijekom više od šest minuta nižu se sintetički zvukovi, pedantno naglašeni gomilom prostornih efekata. Tema u središnjem dijelu aranžmana prepoznatljiva je i odmah ulazi u uho, a kad se tom prvom dijelu sekvence pridruži ritam sekcija, događa se eksplozija frekventnih modulacija, apstraktnih trenutaka i nesputane energije.Iako sam za ovom pločom odmah posegnuo čim sam čuo "Systolic", već nakon nekoliko slušanja B-strana mi je postala omiljena. Materijal koji će u špici programa na festivalu ili klubu napraviti štimung koji će se pamtiti. Još jedno izvanredno izdanje etikete Terminal M, koje ponovno potvrđuje njihovu dominaciju u ovom sve popularnijem žanru.

Load the next article
Loading...
Loading...