Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Kaspar - Imagination [Terminal M Records]

Provjereno dobar Techno za velike dvorane!

  • Damir Ludvig
  • 30 January 2024

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Kaspar - Imagination

Štutgartski producent Kaspar, u zadnjih je nekoliko godina stekao ugled na međunarodnoj Techno sceni. Ovo je već treća ploča za Terminal M, diskografsku kuću koju je osnovala slavna Monika Kruse. Ta je etiketa postavila standarde koje je teško nadići. Zato ni ne čudi da su mi očekivanja još prije prvog preslušavanja izdanja bila velika. Snažan, ali istovremeno ulickan materijal upravo je ono zašto sam se odlučio za nabavku ove ploče. Kasparova glazba nije pretenciozna u potrazi apstraktnog pristupa glazbi, ona je ziheraški Techno koji će bez problema usijati atmosferu na dvoranskim festivalima, a tehnički će zvučati kristalno jasno na velikim razglasima, ali i na mobitelima. Upravo je takav materijal na A-strani, glazba koju već mjesecima puštaju poznati igrači kao što su The YellowHeads i Sisko Electrofanatik. Odličan aranžman, vokalni semplovi, pitke melodije i prodoran ritam zajedno stvaraju euforično ozračje.

B1 Kaspar - Cycle Of Life

Gotovo sve što sam napisao o A-strani vrijedi i za B-stranu. Moderan Techno izričaj prihvatljiv za publiku svih uzrasta oduševit će iskusne partijanere velikom dozom nostalgije, ali i klince koji tek otkrivaju čaroliju klupske glazbe. Ono što mene posebno dotiče ori slušanju ovog uratka je fuzija Disco bas linije osamdesetih, Trance melodija devedesetih, aranžmana s početka stoljeća i suvremene tonske obrade dvadesetih. Još jednom, ni ovo nije inovativna glazba koja ruši barijere ljudskih postignuća, ali radi na plesnom podiju i donosi sreću plesačima. Ljudi koji su dugo na sceni, što uključuje i mene, ponekad zaglibe preduboko i zaborave da plesna glazba prije svega treba biti zabavna, a sve ostale njene karakteristike tek su bonus. Preporuka svima koji se žele zabaviti bez prevelike filozofije!

Load the next article
Loading...
Loading...