Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Luca Morris & Mozzy Rekorder - Gypsy Woman [Terminal M]

Reciklaža koja itekako pozitivno djeluje na okolinu u kojoj živimo!

  • Damir Ludvig
  • 23 June 2020

Ova je jednostrano otisnuta ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Luca Morris, Mozzy Rekorder - Gypsy Woman - Gypsy Woman (La-Da-Dee)

Oni koji toga još nisu svjesni vrijeme je da osvijeste činjenicu. Živimo u kulturi remiksa, no kad kažem kultura ne mislim samo na umjetnost koja je pod stalnim utjecajem prošlih vremena, već na cjelokupan način života. Znanost se temelji na tisućama godina starim teoremima koji su stalno revidirani, a ključne su religijske figure uvijek reformatori kao što su Krist ili Buddha. Razvoj kulinarskih vještina doslovno se može pratiti paralelno sa geografskim napretkom, a vizualne i narativne se umjetnosti temelje na prahistorijskim arhetipovima. Obratite li pozornost na glazbene obrasce od selekcije zvukova, do tonalnih i aranžmanskih rješenja zaključaj je jednostavan. Publika, ali i autori zapravo uvijek naginju nečemu što u startu zvuči poznato. Kao što je Pachelbelov Kanon u D-duru postao osnova za hitove velikih pop zvijezda kao što su Pet Shop Boys, Green Day, Maroon 5 i mnogih drugih, tako je u house i techno glazbi utjecaj s prijelaza osamdesetih na devedesete neizbježan.

Četiri godine nakon što je Suzanne Vega postigla nevjerojatan uspjeh s pjesmom Tom's Diner čiji je refren temeljen na infantilnom refrenu koji se svodi na: "Doo, doo, doo, doo, doo, duhdoodo", pojavio se svjetski mega hit prepoznatljiv po riječima: "La da dee la dee dow, la da dee la dee dow". Naravno, radi se o klasiku pjevačke dive Crystal Waters koji je popularan i danas, a sve je oborio s nogu kada se je pojavio daleke 1991. Prema podacima objavljenima na stranici WhoSampled, Gypsy Woman je semplirana u 66 singlova, što uključuje i djela megazvijezda kao što su Alicia Keys, Pitbull i Christina Aguilera, doživjela je 22 obrade i 11 remikseva. Iako na popisu nisu sve bootleg verzije kojima Internet obiluje.


Govorimo li o izdanju etikete Terminal M Records kao o još jednoj bezličnoj obradi? Nikako! Radi se upravo o verziji kakvu smo čekali! Dinamična arpeggio sekvenca odvodi nas na uzbudljivi središnji dio singla koji vokal i piano upotrebljavaju na najbolji mogući način. Suvremeni techno pristup je u prvom planu dok su komponente originala isporučene tek kao začin tretiran s punim poštovanjem koji ovaj materijal i zaslužuje. Puno pogodak!
Load the next article
Loading...
Loading...