Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Mark Porter - Your Future Is [Electric Ballroom]

Techno himne za nove i stare rejvere!

  • Damir Ludvig
  • 30 May 2023

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Mark Porter - Your Future Is

Mark Porter je producent iz Belfasta, glavnog grada Sjeverne Irske. Svakim novim izdanjem Porter pomiče granice Techno zvuka, ali uspijeva zadržati rave elemente svoje mladosti. Iako Mark već odavno nije klinac, njegovi su singlovi omiljeni među pripadnicima nove generacije, te uvaženim DJ imenima kao što su Belocca, Joyhauser i Spektre. Zvuk velike dvorane prisutan je od prvog takta na A-strani. Energični ritam na dobrih 136 udaraca u minuti, začinjen je hip-hop semplovima poput ranih roterdamskih hitova. Prodorni bas bubanj koji će u ushićenju plesnih pokreta i najpasivnije odvojiti od poda. Klasični akordi nadopunjeni su dodatno naglašenim ride činelama TR 909. Prije samo nekoliko godina fundamentalisti Techno žanra bili su nezadovoljni strujama u razvoju ovog neuništivog stila. Mark donosi upravo ono što su stari rejveri zvali Techno. To je stil koji jako dobro poznajemo. On je svjež ljudima koji su nedavno otkrili scenu, a nostalgičan iskusnim partijanerima. Naravno, Porter se u odnosu na Techno iz devedesetih izdiže kvalitetom produkcije, aranžmanskim i kreativnim pristupom. Mark stvara napetu emotivnu atmosferu od koje se diže adrenalin i zastrašuju susjedi u cijelom bloku zgrada koje okružuju party. Materijal je uzbudljiva špica festivalskih evenata koji su pred nama. Topla preporuka!

B1 Mark Porter - Hinterland (Thomas Schumacher Edit)

B-strana nastavlja opakim ritmom koji stvara pozitivnu nervozu odgađanjem kulminacije. Edit koji je odradio vlasnik etikete Electric Ballroom, Thomas Schumacher, visokokalorično je djelo pogubno populaciji s kardiovaskularnim tegobama. Ispiranje zvučnog prostora bubnjevima koji na trenutak zauzimaju cijelu lepezu frekvencija završava prepoznatljivom euforičnom temom. Senzacionalni finale djela dostojno privodi kraju izvrstan aranžman. Jednostavni glazbeni elementi iskorišteni su na najbolji mogući način. Thomas Schumacher i Mark Porter u tandemu uspješno ispunjavaju, te nadmašuju očekivanja koja sam stvorio još pri pomisli naručivanja ove odlične ploče.

Load the next article
Loading...
Loading...