Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Sound Process - Inermuwax 014 [Inermu Wax]

Deep Tech za ljetne terase!

  • Damir Ludvig
  • 23 May 2023

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Sound Process - Chrome Black

Ne sjećam se da je ikad neki meteorolog trebao odgovarati za promašenu vremensku prognozu, pa mi se to zanimanje svakim danom čini sve atraktivnije. Iako je danas savršeni dan za ljuljuškanje na terasi, sutra nas možda čeka prolom oblaka. Zato koristim svaki trenutak. Dok uživam na sunčanoj strani redakcije, ne mogu prestati slušati Inermuwax 014. Ovo izdanje s londonske etikete Inermu, savršena je zvučna kulisa za ljetne cocktail partije koji su pred nama. A-stranu sam već nekoliko puta vratio na početak i ponovno osjetio istu ugodu. Aranžman temeljen je na izmjeni atmosferičnih elemenata i funky bas linije, učinkovit je u svakom trenutku, a izbor bubnjeva s klasičnih ritam mašina dodatno doprinosi bezvremenskom ugođaju.

A2 Sound Process - Borderline

Drugi zvučni zapis na A-strani suvislo nastavlja atmosferu prvog uratka. Iako Borderline donosi novi set zvukova začinjenih perkusijama, uspijeva stvoriti opušteni ljetni ugođaj u svakom trenutku. Kao i pri prvom uratku na A-strani, radi se o jednostavnom, ali efektnom pristupu produkciji. Glazba koja će zahvaljujući svom autentičnom karakteru, funkcionirati ovog, ali i sljedećeg ljeta, bez obzira na buduće trendove i promijene atmosferskih prilika. Sound Process jamči razigrani ritmički obrazac pogodan za spontane plesne pokrete na after beach partiju, te dobrodošlu pridošlicu mojoj kolekciji vinilnih ploča.

B1 Sound Process - Midnight Talk

Premda sam A-stranu stalno vraćao na početak, zapravo mi je B-strana postala favorit nakon samo nekoliko slušanja. Svojevremeno sam čitao da ljudi funkcioniraju tako da odluku uvijek donesu emocijama, a onda pokušavaju sročiti riječi koje bi racionalizirale akcije. Vjerojatno tako radi i moja siva materija. Zašto mi je Midnight Talk najdraži uradak na ploči? Raspored elemenata u zvučnom prostoru ostavio dovoljno mjesta da svaka frekvencija diše bez zadrške. Za glazbu koja djeluje neopterećeno, potrebna je velika vještina, pa Juan Goya, argentinski producent koji stoji iza projekta, zaslužuje duboko poštovanje.

Load the next article
Loading...
Loading...