Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Mark Reeve - Body Control [Terminal M Records]

Techno s visokoenergetskim učinkom!

  • Damir Ludvig
  • 14 May 2024

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Mark Reeve - Body Control

Mark Reeve već dugo uživa ugled među svjetskim Techno zaljubljenicima. Njegova neprekidna potraga za autentičnim zvukom odvela ga je iz Engleske do Njemačke, gdje je prvi prepoznao njegov talent niko drugi do Sven Väth. Svako novo izdanje koje predstavi potvrđuje njegovu reputaciju, a "Body Control" je izdanje koje to i možda najbolje dokazuje. Dinamika je naglašena na pravim mjestima, a svaka frekvencija je optimalno usklađena kako bi se savršeno uklopila u ovo uzbudljivo djelo. Ženski vokal donosi senzualnu notu, poput inspirativne voditeljice fitness treninga, svojim glasom doprinoseći energiji kompozicije. Mark se služi provjerenim tehnikama, od acid elemenata do vožnje na ride činelama, no njegova vještina aranžiranja čini svaki glazbeni segment izuzetno intrigantnim. Izdavačka kuća Terminal M Records drži se visokih standarda u svakom aspektu, nudeći ne samo tehničku obradu već i kreativna rješenja na vrhunskoj razini. Čak i za one koji nisu nužno ljubitelji ovog stila, teško je ostati ravnodušan uz glazbu koja neprestano otkriva nove, zanimljive dimenzije, ostajući pri tome vjerna svim pravilima i suštini žanra.

B1 Mark Reeve - Generation

Prvi zvučni zapis na B-strani donosi još intrigantnije djelo od naslovne pjesme. Reeve uspješno kombinira suvremeni pristup žanru s elementima ranog Goa Trance zvuka iz devedesetih. Iako i ova skladba sadrži ženske vokale, oni nisu postavljeni kao nositelji narativa ili nositelji značajnih poruka, već služe kao začin koji obogaćuje cjelokupnu atmosferu djela. "Generation" je glazbeno ostvarenje koje će se savršeno uklopiti na svim plesnim podijima. To je siguran izbor za velike dvorane i otvorene festivale koji uskoro otvaraju sezonu i na našim prostorima.

B2 Mark Reeve - Imagine

Iako se naslovom može odmah pomisliti na John Lennonov singl iz ranih sedamdesetih, druga stvar na B-strani donosi bas liniju inspiriranu Italo disco singlovima ranih osamdesetih. Umjesto utopijske himne ili sladunjavog talijanskog melosa, Mark Reeve svoj dvoranski Techno vodi u tamnije sfere. Muški vokali, uz odgovarajuće stihove, stvaraju mističnu atmosferu koja se proteže kroz cijeli šestominutni aranžman. Iako mogu razumjeti zašto je naslovna pjesma "Generation", moram priznati da me "Imagine" osobno daleko više zadovoljava. Možda je to zbog nostalgičnih elemenata ili klasične dizalice u središnjem dijelu vrtoglavog audio putovanja. Ovo je materijal koji toplo preporučujem svima koji žele osvojiti Techno publiku svih generacija.

Load the next article
Loading...
Loading...