Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: MEDA - FOR LOVE [Badam Music]

Elegantni house idealan za zavođenje na morskoj obali!

  • Damir Ludvig
  • 24 August 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Meda - For Love (Art Of Tones Classic Mix)

U ona davna vremena, singlovi ovog tipa mogli su se čuti samo u opskurnim klubovima s ekipom koja bi djelovala kao da ne pripada vremenu u kojem živi. Međutim, onda je i ostatak svijeta otkrio draži tog zvuka i proširio ga po svim kontinentima, pa vjerojatno ni pingvini više nisu imuni na žanrovske odlike ovakve glazbe. Danas house koji ima semplirane soulful elemente, funky akorde i nonšalantno odvrnutu swing funkciju, gotovo uvijek funkcionira na plesnom podiju. Pogotovo kad su u publici dobri komadi. Art of Tones je Parižanin koji je debelo zašao u drugu polovicu četrdesetih godina života i jako dobro zna povijest glazbe, pa to i produkcijski primjenjuje kako bi stvorio idealnu romantičnu zvučnu kulisu. Ne čudi da je njegov remiks smješten na A-stranu, jer se radi o materijalu koji ziheraški radi posao bez obzira uživa li u njemu naslušana publika, ili oni koji prvi put čuju ovaj tip stilskog izričaja.

B1 Meda - For Love (Original Vinyl Edit)

Meda je francuski producent koji itekako razumije moć ugode koju pruža njegova žanrovska receptura. Audio formula koju je zahvalno imati na vinilu kako bi i vizualni dojam prošlih vremena bio potpun. Robert Green nije pisao o ovoj metodi u svojoj knjizi Umijeće Zavođenja, no ovo je tip glazbe koji je brojnim DJ majstorima omogućio ne samo intimnu atmosferu na gažama. već i privatne after partije s mladim damama u hotelskim sobama širom Jadrana. Čak što više, Art Of Tones remiks je materijal koji je idealan za plesni podij, dok je originalna verzija laganija, bazirana na svega nekoliko hipnotičkih funky elemenata koji bi se bez problema mogli pronaći na bezbrojnim lounge kompilacijama. Kao što i samo ime kaže, radi se o glazbi za vođenje ljubavi. Iako nas Balkance stalno izbjegavaju na listama najboljih svjetskih ljubavnika, Francuzi uvijek kotiraju dosta visoko, pa je vjerojatno i njihov doprinos glazbi koji ide uz umjetnost barenja neizostavan.

B1 Meda - For Love (Art Of Tones Classic Dub)

Verzija zvučnog zapisa s A-strane, idejno zatvara cjelinu s nešto kraćom minutažom, ali u principu s istim trikovima koje je Art Of Tones primijenio na početku. Sve što sam napisao za njegovu prvu verziju, mogu bez problema ponoviti i u ovom slučaju. Međutim, iako su neke varijacije teme očite već pri prvom slušanju, prava vrijednost ove verzije doći će na svoje pri ponovljenim reprodukcijama. Sve u svemu, radi se o materijalu koji zaslužuje mjesto u vašoj kolekciji.

Load the next article
Loading...
Loading...