Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Monika Kruse - Rising Heart [Terminal M Records]

Sprechen Sie Peak Time Techno?

  • Damir Ludvig
  • 14 July 2021

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Monika Kruse - Rising Heart

Ljeto je obično doba kad mediji repriziraju neke od sadržaja koji su bili najzanimljiviji njihovoj publici. Očito sam i ja dio agende kojoj sam izložen od kad znam za sebe, pa tako donosim osvrt na ploču s kraja prošle godine koje je srećom opet u prodaji. Jedno od izdanja koje sam igrom slučaja propustio, jer sam ponekad prevelika lijenčina, pa čak i kad su ploče u pitanju. No, za razliku od mene glazbu s ovog nosača zvuka puštali su Drunken Kong, Tall Paul, Hollen, Teenage Mutants, Markus Schulz, RanchaTek, Umek, Unique (CRO) i mnogi drugi, a materijal se je našao na listama najbolje prodavane techno glazbe. Bilo kako bilo, ploča je ponovno na tržištu! Tako da čak i oni na koje su dekade partijanja ostavile traga, napokon dolaze na svoje. Vrućine su krv u mojim venama stavile u pogon i za razliku od većine godine kada mi se je slušao minimal, deep i laganiji glazbeni stilovi, sada mi se sluša energični techno! Naravno, to je upravo ono što Terminal M Records pruža! Ova etiketa non-stop objavljuje izvrsne radove izvođača iz cijelog svijeta, no super je poslušati produkciju za koju je zadužena utemeljiteljica etikete, Monika. Ova prekaljena rejverica zna što pali na plesnom podiju, a A-strana već u prvih nekoliko taktova dokazuje kako Kruse razvaljuje. Iako se radi o Peak Time materijalu s naglašenom ritam sekcijom, jednostavna arpeggio melodija stvara umjerenu atmosferu sve do kulminacije u centralnom dijelu aranžmana. To je mjesto u kojem se ljubitelji žanra raspamete, a ni oni koji su prvi puta na partiju ili festivalu nemaju previše izbora, već pridružiti se euforičnoj masi.

B1 Monika Kruse - Craving Desire

Prilično ziheraška B-strana temeljena je na gotovo istom izboru zvukova i produkcijskim zahvatima primijenjenim na A-strani. No, iako i ova špicerica zvuči kao logičan nastavak na prvo djelo, njen je osobni emocionalni naboj neupitan. Svakako je najprepoznatljiviji dio klasična tonalna transpozicija karakterističan za disco glazbu osamdesetih, koja u centralnom dijelu aranžmana razblaži agresivnost materijala, raznježi atmosferu i stvori svojevrsno zatišje pred buru. Svejedno, radi se o tek začinu koji ne mijenja strukturu djela, isto kao što parmezan posipan po makaronima ne mijenja strukturu univerzalno priznatog talijanskog specijaliteta. Elegantan raspored elemenata s dozom suvremenog pristupa produkciji, jednostavno proleti kroz gotovo osam minuta uzbudljivog audio kolaža. Uz pretežno sunčano vrijeme, sjeverozapadni vjetar, te povišeni tlak zraka uz ponešto vlage, rezultirat će vrućim festivalskim noćima na otvorenom na kojima će ova ploča itekako stvarati vrhunski štimung. Nabavite ju dok se ponovno ne rasproda!

Load the next article
Loading...
Loading...