Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Thomas Schumacher, Caitlin - You Belong Here Remixes [Electric Ballroom]

Techno remixes à la carte

  • Damir Ludvig
  • 6 July 2021

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Thomas Schumacher, Caitlin - You Belong Here (Thomas Schumacher & Caitlin Rumpus Remix)

Kao što sam najavio kao mogućnost u prethodnom izdanju kolumne, prvu srpanjsku rubriku nastavljam glazbom za koju su odgovorni prije svega Thomas Schumacher i Caitlin, ali naravno i remikseri koji su svojim studijskim vještinama doprinijeli da pažnja scene i dalje ostane na odličnom slinglu, čiji ćemo potencijal itekako osjetiti ovog ljeta. Svojevremeno mi je legendarni house DJ, Jerry Ropero, rekao da nije potrebno raditi remix ako singl nije sam po sebi hit. U ovom slučaju nema izgovora, a već prvi taktovi A-strane dokazuju da se radi o budućem klasiku. Thomas Schumacher & Caitlin Rumpus Remix je uspješno uspostavio balans između vlastitog karaktera i idejnog puta koji su prvobitno utrli Thomas i Caitlin. Ova verzija zvuči kao original na steroidima, a sirova snaga kojom izbija bubrežni kamenac publici kojoj je namijenjena, obavezan je alat svakog techno DJ-a. Brutalni zvuk koji bez milosti lomi sve pred sobom ipak nije ostao samo na mehaničkoj stimulaciji, već je odličan primjer kako se vješto može nadograditi produkcija, ali i aranžman. Remiks koji puca na sve nedostatke originala nipošto ne zamjenjuje verziju iz prošle kolumne, no nadopunjuje ju čak iako se u istom DJ setu puste u relativno kratkom vremenu.

B1 Thomas Schumacher, Caitlin - You Belong Here (Gonzalo Cavalli Remix)

Za razliku od A-strane, koja se ipak oslanja na original, B-strana demonstrira kako se osnovni sastojci recepta mogu upotrijebiti na potpuno drugačiji način. Premda se radi o suvremenom pristupu techno glazbi, centralni je dio strukturno oslonjen na koncept rave himni iz devedesetih. Ovaj je remiks bez sumnje odrađen s ogromnim guštom i poštovanjem prema žanru, no vjerujem da zahvaljujući aranžmanu temeljenom na velikim kontrastima može poslužiti i mainstage zvijezdama najvećih festivala današnjice.

B1 Thomas Schumacher, Caitlin - You Belong Here (Simon Stiglmeier Remix)

Vjerojatno ni sam nikad ne bi pretpostavio da će mi omiljeni remiks biti lociran na kraju B-strane. Ipak, stvarnost je često drugačija od nagađanja i pretpostavki. Vjerojatno je tajna Simonovog remiksa u tome što se nije ustručavao obogatiti djelo melodijskim linijma koje prvobitnu techno špicu pretvaraju u materijal koji je lako slušljiv u autu, na plesnom podiju i u privatnosti doma. Sve u svemu, topla preporuka za vruće dane!

Load the next article
Loading...
Loading...