Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Nick Curly - Plenti [8bit Records]

Ziheraški tech house koji uvijek pali!

  • Damir Ludvig
  • 13 January 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Nick Curly - Plenti

Nije tajna da preslušam svako izdanje koje na vinilu objavi 8bit Records. Ova je izdavačka kuća jedna od onih koje ne treba posebno predstavljati, a svojim su dugogodišnjim renomeom jamac kvalitetne produkcije u Tech House, House i Deep House krugovima. Za specifičan zvuk ove etikete najviše je zaslužan Nick Curly, pa ni ne čudi da je njegovo izdanje u trenutku dok ovo pišem rasprodano. No, vjerujem da će se vrlo brzo skupiti dovoljan broj predbilježbi za novu seriju ove ploče. I prije nego što sam pokrenuo A-stranu bilo mi je otprilike jasno što mogu očekivati. Ugodni bas koji prede u pozadini, šuškalice i semplirani vokali uz pokoji acid zvuk, začinjene su atmosferičnim akordima i fluidnim aranžmanom. Iako se ne radi o revolucionarnom uratku, ovo je materijal koji će bez problema funkcionirati na privatnim tulumima, a lijepo će se uklopiti i u bilo koji podcast srodnih žanrova. Glazba koja dokazuje da nije potrebno puno elemenata kako bi se stvorio ugodan plesni ugođaj. Ploča koju preporučujem svima koji žele igrati na sigurno.

B1 Nick Curly - Squib

B-strana je zapravo uradak koji meni više odgovara. Iako je i ovo vrlo ziheraški pristup Tech House žanru, sviđa mi se igra s bijelim šumom, zanimljivim zvučnim efektima i bas koji u sebi ima jednostavnost s dozom disco utjecaja. Prodoran groove od kojeg vibriraju zidovi, nadopunjen je šaputavim glasovima koji stvaraju atmosferu mistične seanse, a ride činele kakve bi obično svoje mjesto našle u jazz interpretacijama, mjestimično nadopune ritam sekciju. Aranžman je ogoljen i hipnotičan, no način na koji Nick uvodi elemente fuzija je načina programiranja ritam mašina s početka devedesetih sa suvremenim pristupom dostojnim 21. stoljeća. Curly filtrira, igra se sa svima parametrima na efekt procesorima, a neočekivana tema koja se povremeno pojavi ovom uratku daje poseban karakter.

Zabavno, inteligentno, mjestimično neobuzdano i razigrano, ovo je djelo zadnjih sat vremena na mojem gramofonu i tjera me na spontane aerobne pokrete. Iako je ploča trenutno rasprodana, preporučujem da ju nabavite kad se ponovno pojavi na tržištu!

Load the next article
Loading...
Loading...