Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Ninetoes - Madizm [Head To Toe]

Kršenje školskih pravila underground produkcije

  • Damir Ludvig
  • 20 November 2019

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Ninetoes - Madizm (Original)

Čitatelji koji prate ovu rubriku već su odavno primijetili da nosači zvuka koje recenziram nisu nužno limitirani zanatskim podjelama unutar sfere elektroničke produkcije, već jednakim žarom tretiraju glazbu zahvaljujući emocionalnom intenzitetu ili vještini koju ona donosi. Ninetoes se vraća s materijalom koji osobno vidim kao najvažniji element u glazbenoj evoluciji, a to je kršenje školskih pravila uz relativno poštivanje vrijednosti kreativne estetike i inteligencije slušatelja. Era u kojoj živimo često se poziva na korištenje provjerenih struktura iz prošlosti i igra na sigurno, no Ninetoes se vraća u eru prelaska iz gotovo izumrlog umjetničkog stvaralaštva electro funk glazbe ranih osamdesetih u vrijeme rođenja čikaškog house zvuka. No, to je samo uvodni dio u naslovno djelo. Tijekom fluidnog aranžmana kompozicija se transformira u suvremeni produkt s tragovima leftfield house konstrukcije koji za razliku od prilično popularnog Lo-Fi pristupa igra na kartu sofisticiranog audio inženjeringa uz fini mastering koji puštanje A-strane na gramofonu pretvara u čisti užitak. Smatram da je balans između apstraktnih elemenata i prepoznatljivih komponenti ovog zanimljivog aranžmana ključni faktor koji će omogućiti da ovaj uradak završi u setovima brojnih DJ fanatika s bogatim iskustvom.

B1 Ninetoes - Madizm (Ezikiel Remix)

Prvi naslov na B-strani je prilično ziheraški remiks originala i ne donosi ništa novo u smislu glazbenog napretka. Međutim, ova verzija izvrsno radi posao na plesnom podiju i predstavlja optimalan alat koji svaki DJ sa sigurnošću može koristiti u bilo kojoj prilici koja zahtjeva pozitivnu atmosferu na eventu.

B2 Ninetoes - Madizm (Oskar Jehlmann Remix)

Umjesto lagane odjavne teme, ova ploča s tri zvučna zapisa završava uz bombastični krešendo. Pri tom nikako ne smatram da je ovo najbolja verzija naslovnog djela, već uživam u energičnoj atmosferi i zvučnoj ugodi klasičnog techno zvuka. Značajno brži tempo, potpuno drugačiji pristup produkciji i akordi koji dominiraju ovom remiks verzijom, iznenađujuće dobro leže kao finale ove odlične ploče.

Load the next article
Loading...
Loading...