Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Numilume - Numilume 5 [Numilume Music]

Talijanski melodic techno koji razbuđuje kao dobar espresso

  • Damir Ludvig
  • 9 September 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Numilume - You Will Meet

Ovo nije prvi put da se izdanje Numilume Music nalazi u ovoj rubrici, a ako ovako nastavi ovaj će talijanski producent koji sam objavljuje vlastite radove na vlastitoj vinilnoj etiketi, postati jedan od mojih omiljenih autora. Numilume kombinira starinsku elektroniku iz ere dok su sintetski uređaji bili još najnovija tehnologija s trance elementima devedesetih i alternativnim vokalnim napjevima. 'You Will Meet' je utjelovljenje žanra koji ćete ovih dana najlakše pronaći u sekciji Melodic House & Techno, a svojim elegantnim aranžmanom i prepoznatljivošću već nakon prvog slušanja ostaje kao light motiv koji se želi poslušati ponovno. Iako autor ne koristi agresivne zvukove, tijekom sedmominutne vožnje slušatelj osjeća razigranu energiju koju bi mu inače u pružio jedino dobar talijanski espresso koji se popije s nogu, a osjeća u cijelom tijelu. Dobro raspoloženje uz Numilume je 100% zajamčeno!

B1 Numilume - Melodic Wolf

Iako je B-strana zadržala isti tempo, njen intenzitet već u prvih nekoliko taktova otkriva dinamičan pomak koji automatski izaziva spontane plesne pokrete. Numilume se ni u ovom djelu ne odriče melodije kao ključne komponentne stvaralaštva, međutim naglašena bas linija i semplirano zavijanje vuka samotnjaka ono je što daje karakter ovom odličnom uratku. Aranžman koji je fokusiran na hipnotizam, mehanički gradi nabrijanu atmosferu nižući slojeve audio sekvenci do središnjeg segmenta kompozicije gdje se elementi reduciraju i usporavaju ostavljajući ogoljeli trenutak tišine, prije nego što se ritam sekcija začinjena lead temom ponovno ne vrati i odradi svoje još dobre tri minute. Možda je A-strana u umjetničkom smislu ono što više cijenim, no temperament B-strane je jednostavno neodoljiv, a oba su zvučna zapisa prvoklasan primjer kako smisleno urediti gramofonsku ploču koja se neće slušati samo ove godine, već i u vremenu koje je pred nama.

Load the next article
Loading...
Loading...