Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Oliver Schories - Monza [8bit Records]

Zavodljivi deep house s tech utjecajima!

  • Damir Ludvig
  • 3 March 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Oliver Schories - Monza

A-strana osvaja već u prvih nekoliko taktova! Ugodni pozadinski zvukovi u savršenom balansu s činelom i bas bubnjem besprijekorno se nadopunjuju s basom koji lagano prede u sub domeni. Aranžman koji ležerno uvodi nove elemente s vremena na vrijeme prepušta novoj frekvenciji dominaciju zvučnom slikom, no ubrzo ju vraća u ravnopravni balans. Modulirani akordi pod gotovo dub utjecajem izmjenjuju se sa zvukovima klasičnog klavira, a kratko izrezani vokalni semplovi stvaraju dojam šaputanja na jastuku. Produkcija koja od slušatelja ne zahtijeva poznavanje glazbene evolucije, no onima koji ju poznaju bit će još slađa. Uradak koji može poslužiti kao glazbena podloga uz kavu, ali itekako ima potencijal klupskog klasika. Nadam se da će uskoro popustiti restriktivne mjere, pa da ćemo zajedno uživati u ljepoti zvuka koji je Oliver Schories, majstorski odradio. Topla preporuka!

B1 Oliver Schories - Levo

Natpis imena djela na B-strani me je prvobitno asocirao na narodnu pjesmicu: "Hajd' na levo brate Stevo, hajd na desno mila sestro!", koju smo učili u osnovnoj školi. Srećom, čim je igla dotaknula brazdu na crnom vinilu bilo je jasno da zvučni zapis nema dodirne točke s folklorom. Oliver konceptualno nastavlja tamo gdje je stao na A-strani, ali nadopunjava ideje dodatnom dozom energije. Izrezani vokali koji gotovo služe kao udaraljke u kontrastu su za ženskim šaputanjem, a zvuk klavira koji je dominirao na A-strani u potpunosti je izbačen. Šuškalice i perkusije stvaraju napetost, a aranžman izvrsno koristi kontraste kako bi u trećem činu postigao dozu euforije. Iako se ne radi o nabijačkom djelu, ovo je uradak koji ima zavodničke moći iluzionista i besprijekorno potiče na spontane plesne pokrete. Iako A-strana demonstrira produkcijske vještine koje cijenim, B-strana je materijal koji me pokreće i sigurno će pronaći svoje mjesto u mojim DJ setovima!

Load the next article
Loading...
Loading...