Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Thomas Schumacher - Core / Scene [Electric Ballroom]

Beskompromisni acid techno!

  • Damir Ludvig
  • 24 February 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Thomas Schumacher - Core

Nejednom sam komentirao kako je glazba poput mode. Utjecaji prošlih vremena uvijek se ponovo vraćaju na scenu. No, naravno uvijek postoji i neka specifičnost koja je karakteristična za eru u kojoj živimo. Thomas Schumacher je jedan od mojih omiljenih tehno izvođača, a način na koji on spretno koristi motive prošlosti u suvremenoj produkciji je jedinstven. Ovaj singl definitivno ide u prilog toj tvrdnji. Zvučni zapis na A-strani doslovno je kompilacija elemenata koji savršeno leže u jedinstvenoj zvučnoj slici. S dobrih 133 udaraca u minuti Thomas nudi melodična rješenja dvoranskih himni devedesetih, break s početka novog stoljeća, te acid začine kojih se ne bi posramili velikani kao što su Emmanuel Top, Kai Tracid i Thomas P. Heckmann. Ovo izuzetno funkcionalno djelo koje je nemoguće ignorirati na plesnom podiju začinjeno je kristalno čistim udaraljkama i bas bubnjem koji razara. Kao što i samo ime uratka tvrdi Schumacher je fokusiran na samu jezgru techno glazbe i rave kulture, a ova uzbudljiva dizalica je dozirana s upravo onoliko energije koliko treba da još jednom osjetimo neobuzdanu sreću i euforiju.

B1 Thomas Schumacher - Scene

Iako nešto sporijeg tempa, B-strana po ničemu ne zaostaje za odličnom A-stranom. Čak što više, dodatna doza distorzije i modulacija osnovne teme stvaraju dojam daleko bržeg djela, nego što to ono zapravo jest. Thomas se na B-strani ne odlučuje za revoluciju, već za praktični alat koji je funkcionirao prije dvadesetak godina kao i danas. Ovo je beskompromisni acid techno kakav ste mogli čuti, no ne ovako aranžiran i isproduciran. Ipak Thomas Schumacher ostavlja mjesta za prljavi underground štih i ne trudi se ispolirati zvuk do te mjere da se izgubi dodir s korijenima. Schumacher je iskusni majstor koji itekako zna što radi, a ovo vinilno izdanje koje konceptualno povezuje dva pristupa klasičnom techno zvuku, dokazuje kako mjesta za kreativnost ima i u žanru koji već odavno nije nov.

Load the next article
Loading...
Loading...