Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Pig&Dan - Inifinity [DrumCode]

Rasprodana techno ploča je ponovno na tržištu!

  • Damir Ludvig
  • 9 October 2019

Ovu ploču nabavite putem uobičajenog izvora deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Pig&Dan - Infinity

Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa! Iskreno se kajem što nisam uspio popratiti ovo izdanje u trenutku kada je prvi put objavljeno, no budući da je rasprodano i doštampavanje je bio neizbježno, vrijeme je da svoje mjesto nađe u ovoj rubrici. Srećom, većina DJ-a koje zanima glazba na gramofonskim pločama traže zvučne zapise koje će moći dugo slušati i puštati publici koja voli klasike. A ovdje se upravo radi o materijalu koji po odabiru zvukova, aranžmanu i kvaliteti produkcije zvuči kao instant klasik. Djelo na A-strani to potvrđuje u samo nekoliko uvodnih minuta aranžmana. Lagana gradacija sintetičkih zvukova koja maskira filtraciju udaraljki sve dok trenutka dok zajedno ne stvore frekventnu erupciju koja oduzima dah. Mali predah prije završnog dijela uratka pretvara vožnju u stadionsku himnu koja stvara neizvjesnost koja kulminira još jednom energičnom sekvencom prije nego što se broj elemenata u audio kolažu polako počinje smanjivati.

A2 Pig&Dan - Plex

Drugo djelo na A-strani temeljeno je na repetitivnoj temi koja bi bez problema posložila kao audio podloga za neki opaki horor film. No, ne tinejdžerski slasher, već nešto što atmosferom provocira stravu a la Stanley Kubrick u svojem remek-djelu The Shining. Naravno da je uz melodiju cijelo vrijeme prisutna standardna techno ritam sekcija koja audio komponente drži na okupu sve do sredine zvučnog zapisa gdje zvučni zid nestaje, a autori se odlučuju gotovo cijelu minutu fokusirati na samo jedan zvuk koji modulacijom frekvencija predstavlja zatišje pred buru. Treći dio uratka je vrhunski odrađen krešendo koji logično zatvara organizaciju sastojaka.. Definitivno materijal koji bi preporučio za Halloween partije koji su uskoro pred nama.

B1 Pig&Dan - Losing Part Of Me

Okrećem ploču i prebacujem broj okretaja s 45 na 33. B-strana djeluje kao logičan nastavak izdanja, a stilski zvuči gotovo kao hibridni produkt nastao križanjem prva dva djela. Ono što ovom uratku daje karakter su vokalni semplovi koji provučeni kroz niz audio efekata uvode zvučni zapis u središnji dio. Aranžman koji na trećoj minuti mijenja ugođaj iz napetog u melankolični, a nakon klasične dizalice razvaljuje punom snagom jedna je na najznačajnijih odlika ovog izvrsno isproduciranog uratka koji pozitivno djeluje na sve ljubitelje DrumCode zvuka.

Load the next article
Loading...
Loading...