Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Peti dio bestselera minhenske etikete Plattenbank

SECRETS #5 donosi 11 novih ekskluzivnih djela

  • Mixmag Adria
  • 2 October 2019

Za razliku od epohe s kraja prošlog stoljeća kada su imena iz Velike Britanije dominirala scenom progressive house glazbe, trenutno su najkvalitetniji autori državljani zemalja tisućama kilometara udaljenih od Griničkog meridijana. U potrazi za talentima, minhenska izdavačka kuća Plattenbank se pri kompiliranju svojeg najprodavanijeg izdanja “Secrets” ne ustručava odvojiti vrijeme tražeći vrhunske producente u svim krajevima svijeta.

“Ideja naše kompilacije nije skupiti pedesetak snimaka kako bi ih prodali po što nižoj cijeni u paketu, kao što to čine brojne etikete. Takav odnos predstavlja obezvređivanje umjetnosti!”, tvrdi Yaniv Tal, osnivač etikete i nastavlja:” Umijesto hiperprodukcije, Guy i ja smo odlučili stvoriti izdanje fokusirano isključivo na izbor radova koji zadovoljavaju najviše kriterije, a on po tom pitanju obavlja najveći dio posla!”

Međunarodna DJ zvijezda Guy Mantzur je A&R menadžer ove prestižne izdavačke kuće, a svake godine okuplja nekolicinu najznačajnijih producenata koji su se tijekom sezone istaknuli svojim napretkom u razvoju zvuka.

Na petom su dijelu kompilacije nove produkcijske standarde postavili Izraelci Tal Fussman, Mori Miller, Sha-ullo, DJ Zombi i Romrez, te Argentinci Nicolas Ruiz i Paul Deep iz Buenos Airesa, odgovorni za uradak Bipolar. Svojim su se kreativnim intervencijama istaknuli i Ukrajinac Tvardovsky iz Kijeva, te Echo Daft iz Šri Lanke, a posebni je štih kompilaciji dao i Kolumbijac Lake Avalon, koji živi i djeluje u Amsterdamu. Za suvremenu inkarnaciju zvuka s prizvukom elektronike pobrinuli su se Weird Sounding Dude AKA Abhijith Hegde, Indijac iz savezne države Karnatake poznat po tutorial kanalu Themusicscool, te zagrebački producent Damir Ludvig, koji je na izdanju prisutan sa svojim djelom Fluid.

Load the next article
Loading...
Loading...