Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Richard Davis Presents Junkie Sartre - Relief [Repeat]

Inteligentno odrađen materijal s novim i starim produkcijama

  • Damir Ludvig
  • 21 October 2020

Ovo je izdanje stiglo putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Richard Davis - Relief

Prvo isključivo vinilno izdanje etikete Repeat donosi EP s tri naslova zapaženih producenta. A-stranu otvara Richard Davis koji je ovim putem objavio jednu od najboljih atmosferičnih deep tech uradaka koje sam čuo ove godine. Za razliku od većine autora Davis besprijekorno aranžira uvodeći svaki niz frekventnih modulacija na elegantan način koji istovremeno koristi principe hipnotičkog i dinamičkog pristupa. Aranžman u nekim segmentima djeluje ubrzano, a u nekima kao da stoji u zatvorenoj petlji, a paralelno djeluje proračunat i improviziran. Duboke sub frekvencije su maestralno ispolirane i doslovno miluju zvučnike koji odskakuju u zaraznom ritmu. Mnogi singlovi izgube energičnost uvođenjem melodičnih sastojaka, no sinkopirane udaraljke u kombinaciji s akordima koji su ritmički poduprti swing funkcijom tjeraju na spontane aerobne pokrete. Potrebna je velika vještina autora koji s malim brojem elemenata postići ovako zanimljivo djelo.

B1 Junkie Sartre - You Can Turn It On

Na B-strani se nalaze dva djela koja je je odradio Junkie Sartre. Radi se o ponovljenom izdanju rijetkih, ali vrhunskih uradaka. Osobno mi je draže prvo djelo, jer uz inteligento riješenu produkciju i opuštajuće akorde koristi bas koji uglavnom zvuči isključivo kao sastavni dio ritam sekcije, dok s vremena na vrijeme postaje razbacan pod utjecajem disco glazbe sedamdesetih. Cijeli uradak ima funky prizvuk koji stvara topli i ugodni dojam bez pretencioznih pokušaja. Materijal koji bi bez problema prošao u cocktail baru i u klubu.

B2 Junkie Sartre - Gotja

Završni zvučni zapis na B-strani uvodi mračniji ugođaj, prvenstveno zahvaljujući atmosferičnim sintesajzerima. Izuzetno zanimljiv odabir zvukova ukazuje na jazz elemente, pogotovo kad je u pitanju bas gitara, no i ostali sastavni dijelovi. U mojim bi setovima ovaj zvučni zapis mogao poslužiti isključivo kao warm up materijal, no siguran da će se na DJ sceni uvijek pronaći i netko tko ovakav zvuk voli pustiti u špici programa.

Load the next article
Loading...
Loading...