Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Richard Davis - The Colour Series II [Repeat]

Magična atmosfera s energijom za plesni podij!

  • Damir Ludvig
  • 2 April 2024

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Jedeye - It's Forever

Ima li što bolje od mirisa vinila na prazan želudac? Vjerojatno ima! No, trenutno mi ništa ne pada napamet, jer preda mnom je još jedna ploča za koju je zaslužan engleski producent koji živi i radi u Berlinu - Richard Davis. Za početak, vizualni identitet ovog izdanja je impresivan i minimalističan, baš poput same glazbe. Umjesto uobičajenih 12", izdavač se odlučio za 10". Ali to nije sve! Prozirno-narančasta boja vinila ukrašena je jednostavnom bijelom naljepnicom koja sadrži logotip i informacije o izvođaču na B-strani. Jednostavan pristup produkciji koji naglašava samo najvažnije elemente zvuka primjetan je od samog početka A-strane. Efektna upotreba akorda stavlja prodoran bas bubanj u drugi plan, dok udaraljke u visokim tonovima dodaju samo suptilni začin već izvrsnom djelu. Tijekom hipnotičkog aranžmana 'Your Soul', zahvaljujući pametnoj upotrebi audio efekata, glazba ostaje istovremeno intrigantna i opuštajuća, dok pruža dovoljno energije potrebne za plesni podij.

B1 Richard Davis - Magic

B-strana donosi nešto razrađeniji ugođaj u usporedbi s potpuno ogoljenom, ali izvrsno izvedenom A-stranom. Funky bas linije, efektna upotreba klasičnih udaraljki te jednostavni akordi obogaćeni zvukom jazz orgulja dodaju djelu opuštajuću old school komponentu. Iako bi se zbog naslova mogla očekivati čuda, 'Magic' opravdano nosi to ime. Glazba koja je funkcionira kako u lounge baru tako i na plesnom podiju, privući će ljubitelje elektroničke glazbe, ali i širu publiku koja uživa u funk, jazz i fusion formama. Elementi ovog djela su improvizirani, dok su osnovni dijelovi programirani, što rezultira izvrsnom glazbom koja nije samo proizvod trenutnih trendova. Umjesto toga, ona dokazuje svoj autentični identitet koji ne ovisi o prolaznosti vremena. Radi se o bezvremenskom ostvarenju koje je vrijedno imati na vinilu. Toplo preporučujem!

Load the next article
Loading...
Loading...