Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Rowan & Gear - Realm [MUZI cartel]

Maštovito transdimenzionalno putovanje!

  • Damir Ludvig
  • 24 May 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Rowan & Gear - Realm

Prvi zvučni zapis na A-strani donosi ugođaj koji se proteže kroz cijelo četvrto izdanje belgijske etikete MUZI Cartel. Produkcija iza koje stoji portugalski projekt Rowan & Gear, odiše psihodeličnim kolažom pozadinskih zvukova, naglašenom ritam sekcijom i melankoličnom atmosferom. Tonska obrada ukazuje na zavidnu vještinu, a odnos sub frekvencija basa je u harmoničnom skladu s moduliranim acid linijama, te brojnim prostornim efektima. Iako struktura materijala zadržava hipnotički karakter, aranžmanska rješenja naglašavaju pojedine dijelove uratka u kojima energija dobiva dodatno pojačanje. Budući da se radi o izdanju koje je moguće nabaviti samo na vinilu, preporučujem ga svim ljubiteljima minimalističkog Deep Tech pristupa produkciji, ili onima koji se žele upoznati s tim svijetom. Realm je glazba koja će se odlično uklopiti u setove s proslavljenim rumunjskim autorima koji su žanr podigli na novi nivo, a B-strana tome još više ide u prilog.

A2 Rowan & Gear - Basic Human Relation

Iako knjigu ne treba suditi po koricama, a ni ploču po omotu, jednostavan dizajn ploče odlično dočarava estetiku zvuka koju donosi ovo inteligentno osmišljeno konceptualno izdanje. Drugi zvučni zapis na B-strani, logičan je nastavak energije koju je postavilo prvo djelo na ovom hvalevrijednom vinilu. Pedantno ispolirana produkcija na drugom zvučnom zapisu donosi meditativni zvuk koji je logični nastavak evolucije elektronike iz prošlih era. Tijekom gotovo sedam minuta aranžmana, projekt Rowan & Gear suptilno upravlja apstraktnim ljudskim emocijama, kontrolirajući reducirane elemente koji slušatelje odvode korak bliže višim stanjima svijesti. Iako površno slušanje materijala, rijetko kome može ukazati na nešto više od tehnički kvalitetno obrađenog djela, slušanje ove kreacije u cijelosti otkriva njenu punu ljepotu.

B1 Rowan & Gear - Realm ( Cosmjn Remix)

B-strana donosi remiks zbog kojega sam prvobitno posegnuo za ovom pločom. Vrhunski rumunjski producent Cosmjn je i ovoga puta itekako ispunio očekivanja. Iako su u svakom trenutku devetominutnog aranžmana prisutni elementi iz originalne verzije djela, Rumunj naslovnu temu pretvara u transdimenzionalno putovanje beskonačnošću mašte. Cosmjn remiks ocrtava beskrajna prostranstva unutarnjeg svemira koja istovremeno nadopunjuje, ali i nadilazi svako djelo na ovoj ploči. Ploča koja nije trendovska poslastica, već delicija za slušatelje s istančanim ukusom, sigurno će godinama funkcionirati u setovima DJ populacije, no i onih koji toplinu reprodukcije s gramofonske ploče vole osjetiti i u privatnosti doma.

Load the next article
Loading...
Loading...