Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Sobek - Modest Is Hottest EP [Monaberry]

Originalna fuzija stilova na jedinstvenom vinilnom izdanju

  • Damir Ludvig
  • 13 March 2019

Ova je posebna ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Sobek - Modest Is Hottest

Monaberry smatram jednu od najzanimljivijih etiketa u posljednjih devet mjeseci, jer svojim izdanjima dokazuje da inovacije u plesnoj glazbi nisu zauvijek zamijenjene provjerenim receptima. Povezati afričke perkusije arapske melodije i provesti ih kroz aranžman koji obiluje iznenađenjima, kontrastima i preokretima kakve bi znala opisati samo Agatha Christie u svojoj knjizi o misterioznom ubojstvu u Orijent Ekspresu! Iako uzbudljivo djelo koje sadrži napetosti trilera, za razliku od morbidnih motiva koje bi Agatha koristila u svojim djelima, ovaj zvučni vlak vozi u smjeru pozitivnog razrješenja i konačnog smiraja na kraju putovanja koje završava na kolodvoru pri kraju pruge. No, kome je zapravo namijenjeno ovo djelo? Definitivno svima koji žele da njihov after party ili završetak seta djeluje posebno, egzotično, mistično i pomalo nedorečeno. Svaki DJ koji ostavi publiku na podiju s dozom želje za ponovnim dolaskom je ujedno i najbolji klijent za ovakvo glazbeno ostvarenje!

B1 Sobek - Emotional Chastity

Ono što sam primijetio kao obrazac ponašanja kod većine DJ-a koji puštaju isključivo vinil je to da najčešće ne pamte imena djela, već da jednostavno pamte emociju, melodiju ili aranžman koji se nalazi na ploči. Generalno, važniji im je sam zvučni zapis od glamuroznog imena, poznate etikete ili pozicije na top listi. Moram priznati da je to uglavnom i moj pristup odabiru singlova, a ova mi kolumna jednim dijelom služi i da evidentiram autore, etikete i naslove koji su izuzetno važni želite li nekom preporučiti kvalitetnu glazbu. Prvo djelo na B-strani također sadrži etničke motive, pa čak i zvukove iz prirode, no stilski je daleko bliža klasičnom afro house zvuku s deep prizvukom. To nikako ne znači da se radi o manje vrijednom djelu, već o strukturi koja ima definiranje sastavne elemente kompozicije. Lagana i zavodljiva tema začinjena klasičnim dizalicama i zvukovima džungle zajamčeno će funkcionirati na ljetnim partijima koji su pred nama.

B2 Sobek - Stoned Romance

Iako je treći uradak na ovom izvrsnom EP-u, nešto što nosi sve uplifting elemente koji razvaljuju na plesnom podiju, drago mi je da su se vlasnici etikete odlučili ostaviti ju za kraj i dati šansu materijalu koji ne hvata pažnju na prvu, već zahtijeva profinjeniju klijentelu. Fuzija melodic techno i progressive house elemenata s naglašenim udaraljkama je ono što ovom djelu osigurava dominaciju na svim razglasima od sunčanih plaža do mračnih klubova. sve u svemu, odlično finale vrhunskog vinilnog izdanja.

Loading...
Loading...